El grup Municipal Compromís en l’Ajuntament de València aposta fermament per no donar cap pas respecte al Bloc de Portuaris sense atendre a l’opinió i les necessitats dels propietaris. Les 91 persones que són propietàries d’un habitatge en el bloc de portuaris són les primeres que han de decidir quin tipus d’actuació es durà a terme a casa seua, no s’entendria que no siguen ells els que decidisquen l’alternativa a executar-se en els seues propis domicilis.

Així, el més important és el dret a l’habitatge dels veïns. Cal aparcar una visió simplement economicista, i prioritzar la voluntat de totes les persones propietàries. El Govern de la Nau ha de ser el Govern del diàleg amb les persones.

D’altra banda, tal i com ha destacat la regidora del Grup Municipal Compromís, Isabel Lozano,  “no ens podem permetre perdre ni un dels 77 habitatges del Bloc que pertanyen a les diferents administracions públiques i que estan destinades a crear habitatge social al barri, tan necessària a la nostra ciutat”.

I és que, des de Compromís no s’entendria que estes residències públiques del Bloc es permutaren per altres habitatges socials que s’estan creant ara al barri a través de l’ARRU. Cal avançar de manera decidida en polítiques socials i per tant no es pot perdre ni un d’estos 77 habitatges socials del Bloc de Portuaris. Cal sumar a estos 77 pisos d’habitatge social els altres que ara s’estan creant en altres punts del barri i no fer un mer intercanvi, sols així s’avançarà de manera decisiva en matèria d’habitatge social a València.

Finalment, la singular situació del Bloc Portuaris no pot ser excusa per no avançar en el Pla Especial del Cabanyal, que s’ha d’aprovar ja. D’això depèn tot el futur de la façana marítima de València i la seua rehabilitació i reconstrucció. No hi ha excuses per no aprovar ja este document.