La regidora de Serveis Socials, Consol Castillo, ha signat un  conveni amb la Fundació Per Amor a l’Art, en el qual es desenvolupa la iniciativa Centre Jove, un centre de dia de suport convivencial i educatiu per a menors vulnerables de 12 a 16 anys. Este centre té 36 places i es durà a terme en un edifici de nova construcció en el conjunt Bombas Gens, en el barri de Marxalenes. «Per a l’Ajuntament este és el model de col·laboració que hem de seguir», ha destacat la regidora.

Amb este projecte es vol acompanyar a menors que es troben en l’etapa de transició a la vida adulta per a orientar-los, i que així puguen aconseguir una major igualtat d’oportunitats. Així mateix, en el centre s’oferix una intervenció socioeducativa amb menors i famílies, en el qual es realitzen activitats per a la construcció de la personalitat o el desenvolupament personal i social, entre altres. Este projecte es durà a terme en un edifici de 1.388 metres quadrats distribuïts en quatre plantes.

Segons ha explicat Castillo, «este és un espai d’intervenció per posar en valor als menors i oferir-los l’ajuda que per qüestions òbvies en les seues famílies no poden rebre, tant en les activitats docents com de projeccions de futur». «És necessari fer polítiques que intenten trencar la consolidació de la pobresa en les noves generacions, i que nosaltres n’hem de fer prevaldre i treballar», ha puntualitzat.

La directora general de la Fundació Per Amor a l’Art, Susana Lloret, ha destacat que «la signatura d’este conveni és una mostra de l’excel·lent relació entre la Fundació Per Amor a l’Art i l’Ajuntament. Des de l’inici del nostre projecte hem sentit molt de prop el suport del consistori». «Des de la fundació estem convençuts que la col·laboració públicoprivada com la que s’establix en este acord permet multiplicar l’àmbit d’actuació, optimitzar els recursos i per tant resulta molt més beneficiosa», ha afegit.

D’altra banda, l’actuació de la fundació per previndre les situacions d’exclusió social i potenciar les seues qualitats, no es limita a la que es realitza dins de l’edifici, sinó que també oferix activitats extraescolars de desenvolupament emocional i personal en el mateix centre educatiu dels usuaris.

SERVICIS QUE OFEREIX

En este projecte, en el qual es treballa de manera directa amb els menors de dilluns a divendres de 14.30 a 19.30, es presten diferents servicis com per exemple el de menjador, en el qual es proporcionarà el dinar i el berenar. També hi haurà un seguiment escolar per a millorar el rendiment acadèmic dels menors i tallers esportius com a instrument perquè els destinataris tinguen cura de la seua salut i establisquen relacions en grup.

D’altra banda, s’impartiran tallers d’art per estimular la comunicació i habilitats artístiques, així mateix també es duran a terme tallers de desenvolupament personal i temps lliure, amb l’objectiu d’aconseguir una igualtat d’oportunitats. A més, també cobraran protagonisme els tallers de formació preprofessional per preparar als menors per al seu futur laboral.