Obres en marxa en el nou parc del camí del Cabanyal

La Regidoria de Parcs i Jardins ha encetat les obres al nou parc dels carrers de José María Haro i camí del Cabanyal. El jardí s’ha dissenyat per part dels tècnics de l’Ajuntament en col·laboració amb l’associació veïnal, els centres educatius i AMPA pròxims i dels centres assistencials del barri. A més, també han participat experts en biodiversitat urbana.

«Per a nosaltres és molt important intercanviar amb tots els futurs usuaris i usuàries del parc idees sobre l’entorn del solar on se situarà el nou jardí. Este treball ens ha permés acostar-nos a l’ús que es fa dels carrers i dels espais lliures més propers, esbrinar els conflictes que existixen, conéixer els llocs que més i menys valoren els veïns i arreplegar les propostes i desitjos que hi havia per a este nou espai», ha manifestat la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano.

El nou jardí tindrà un espai d’ús més intensiu amb jocs infantils, bancs, taules, fonts i rampes. Este espai serà accessible des del carrer de José María Haro. La proposta inclou un altre espai “íntim” reservat a la naturalesa amb un talús vegetat.

D’altra banda, es destinarà més del quaranta per cent de la superfície del jardí a materials blans amb una vegetació associada diversa, abundant i propera que ajudarà a fomentar la biodiversitat urbana amb diversitat d’espècies, vegetació caduca i perenne, diferents estrats de vegetació, espècies autòctones i espècies que atraguen la fauna.

El nou jardí acollirà dos ambients, un d’horta que correspon a l’àrea d’ús més intensiu, i un altre vinculat a la presència de l’aigua amb una zona plantada d’oms, en l’àrea oest.

«El nou jardí es planteja com un espai per a la convivència dels diferents col·lectius del barri de Beteró, un espai agradable i de descans, que faça possible la relació i la trobada, el descans, el passeig, el joc i la celebració, entre d’altres», ha explicat Soriano.

 

Arxivat en: 2018, Ajuntament, Cabanyal, Parcs i Jardins, Pilar Soriano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *