L’Ajuntament inicia el procés de licitació de la Universitat Popular de Benicalap

La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives i presidenta de la Universitat Popular, Isabel Lozano, ha explicat que la pròxima Junta de Govern Local aprovarà l’inici del procés de licitació d’obra completa de la Universitat Popular de Benicalap, «un ambiciós projecte que transformarà este centre i el configurarà com un espai sociocultural de referència junt amb les seus del palauet d’Aiora i de la nau de Ribes».

L’obra, que està valorada en 745.227 euros i té previst un termini d’execució de 4 mesos, reformarà per complet l’edifici, situat en una parcel·la de 2.080 m2. En la planta baixa tindrà quatre aules de grans dimensions, que es destinaran a les ensenyances de restauració, pintura, artesania i idiomes.

Les aules tindran eixides a l’exterior, on cadascuna d’elles disposarà d’una solera de 65.00 m², la qual cosa permetrà desenvolupar les activitats també a l’exterior quan la climatologia siga favorable. Tot açò amb la finalitat d’utilitzar l’espai exterior enjardinat que envolta l’edifici.

A la planta primera hi haurà dos aules. Esta planta tindrà vocació d’espai sociocultural amb una sala de grans dimensions capaç d’albergar gran varietat d’activitats. Les dos aules tenen cadascuna d’elles tres orientacions diferents, de manera que posseïxen una gran lluminositat.

El projecte de rehabilitació dotarà l’edifici d’aules més amples, entre elles la del primer pis, amb 160 m2, que podrà acollir actes socials i culturals amb aforament per a 80 persones.

Es guanya espai tant a l’interior com a l’exterior, amb 65 m2 a l’aire lliure on poder desenvolupar activitats artístiques, de ball o qualsevol altra.

Per fer realitat això, es demolirà completament tota la distribució interior de l’edifici per adequar els espais a noves aules en funció de l’activitat a desenvolupar en cadascuna d’elles.

Es demolirà l’escala existent per adaptar-la a dimensions que faciliten el seu ús. L’escala està situada a l’interior de l’immoble i connecta la planta baixa amb la planta primera. A més, s’instal·larà un ascensor adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, el qual comunicarà la planta baixa amb la planta primera.

Així mateix, es redistribuiran les dos plantes per adaptar-les a la normativa vigent i optimitzar l’espai docent al centre, de manera que s’obté un total de 6 aules, un magatzem, un despatx de direcció i els nuclis de lavabos necessaris en cadascuna de les plantes. Totes les zones reformades incorporen portes de pas que complixen amb les exigències mínimes d’accessibilitat.

Pel que fa a l’eficiència energètica de les instal·lacions, la reforma s’ha dissenyat perquè l’edifici disminuïsca el consum d’energia convencional i, com a conseqüència, les emissions de gasos d’efecte hivernacle i altres contaminants atmosfèrics, mitjançant la utilització de sistemes eficients energèticament, complint els requisits de la recuperació d’energia.

CENTRES SOCIOCULTURALS DE LA UNIVERSITAT POPULAR

 «Esta reforma forma part del projecte més ampli per generar espais de dinamització sociocultural a la ciutat de València i que comptarà en el seu conjunt amb tres eixos: el palauet d’Aiora, la nau de Ribes i este projecte de la Universitat Popular de Benicalap», ha indicat Lozano. «D’esta manera, el triangle format per tres grans centres socioculturals de la Universitat Popular es va configurant i està cada vegada més a prop».

L’edifici de Benicalap és una casona situada a l’interior del Parc de Benicalap, jardí de titularitat pública, i tindrà un únic accés directe des del carrer de Louis Braille. L’edificació posseïx forma de “L”.

 

Arxivat en: 2018, Ajuntament, igualtat, Isabel Lozano, Polítiques Inclusives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *