La regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives impulsa una campanya de prevenció d’agressions sexuals a la ciutat de València que incidirà en quines són les actituds del dia a dia que poden considerar-se violència sexual en diferents graus, «perquè la ciutadania en general puga fer una reflexió i prendre’n consiciència, amb l’objectiu de canviar o evitar eixos  comportaments», en paraules de la regidora d’Igualtat, Isabel Lozano.

La campanya arribarà a la gran part dels espais d’oci de la ciutat, com ara pubs, bars, dicoteques, sales de concerts, així com als diversos esdeveniments que tinguen lloc a València, fonamentalment grans concerts i gires musicals. En la cartelleria s’indicaran també números de telèfon institucionals als quals poder recorrer si alguna persona ho necessita.

La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha explicat que des de la l’Ajuntament s’està treballant «en campanyes de sensibilització contra la violència masclista, contra les agressions sexuals, i per la prevenció de totes estes conductes. Sabem que treballant en l’origen d’estes violències -que és la desigualtat estructural de gènere- és la millor manera de previndre i, sobretot, donar un context de seguretat a les dones perquè facen el pas de la denúncia quan es troben en este tipus de situacions, que puguen sentir que compten amb suport social per a fer-ho».

Així, la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de València, amb la col·laboració de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) i l’Associació d’Agències d’Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana (Comunitad) ha adjudicat a la mercantil Democràcia Estudi S.L. l’encàrrec del disseny gràfic i publicitari d’esta campanya.

La regidoria havia elaborat una convocatòria per a professionals, agències de publicitat i estudis de disseny amb l’encàrrec d’un treball consistent en la creació de la campanya de prevenció de les agressions sexuals a la ciutat de València, al que s’han presentat 26 estudis i professionals.

S’havia convocat a través d’una «crida a projecte» i s’ha reunit el comitè de selecció, presidit per la regidora Lozano, i dos professionals de reconegut prestigi: un d’ADCV, Ricardo Cañizares, i un altre de Comunitad, Pedro Botella.

El comitè de selecció ha valorat l’experiència en projectes similars, la qualitat en els treballs desenvolupats i la originalitat i creativitat en els resultats. El pressupost per a l’encàrrec és de 12.700 euros més IVA.