L’Ajuntament de València col·laborarà en la creació d’un centre per a persones sense sostre per part de Cáritas i continuarà la reflexió compartida entre Ajuntament i Arquebisbat per arribar a un acord sobre la festivitat de Sant Vicent Martir sobre el qual existix «una predisposició molt positiva». L’alcalde Joan Ribó, acompanyat del regidor Pere Fuset, s’ha reunit en el Palau Arquebisbal amb l’arquebisbe Antonio Cañizares, que ha estat acompanyat pel bisbe auxiliar Arturo Ros.

«Hem abordat la reflexió sobre la festivitat de Sant Vicent Martir, per a l’església valenciana patró d’esta ciutat, i que en ser una festivitat exclusivament local entenem que és necessari reflexionar sobre la conveniència de poder-la celebrar en el diumenge que l’església estime oportú, tal com es fa amb altres festivitats com la Mare de Deu o el Corpus, la qual cosa a més s’ha mostrat positiu per a la pròpia celebració, perquè ha reforçat la possibilitat que molta gent de fora de la ciutat de València puga sumar-se», ha afirmat el regidor de Cultura Festiva després d’esta reunió celebrada en el Palau Arquebisbal.

Fuset ha qualificat la trobada de «molt amable» i positiva com a oportunitat per a «abordar alguns assumptes d’interès en àrees que compartim des de l’Ajuntament i l’arquebisbat, que pensem que són importants i sobre els quals volem generar el màxim consens possible i que existisca la màxima cooperació» El regidor ha parlat, dins d’eixa reflexió en marxa, de la predisposició d’arribar a un acord que podria suposar també un benefici pel que respecte a la disponibilitat d’un dia no laborable- són solament dos els dies no laborables que disposa cada terme municipal- que podría ser utilitzat en Falles o en un altre moment que el calendari establisca oportú».

«Es tracta d’una reflexió en la qual hem trobat una bona predisposició per a treballar en eixa línia», ha afegit el responsable de l’àrea de Cultura Festiva.«No seria en cap cas un canvi que afectara al calendari laboral de l’any 2019, sinó de cara al futur, perquè pensem que és necessari generar el màxim consens possible, però sí que vull constatar el gran grau de predisposició que hi ha i les referències tan positives que tenim d’altres festivitats. Entenem que guanyem tots; que guanya la ciutadania i guanya la pròpia festivitat que podria veure’s reforçada com el Corpus o la Mare de Deu».

El bisbe auxiliar, Arturo Ros, ha confirmat que «la trobada ha sigut molt cordial i de molta proximitat, i hem pogut parlar amb molta llibertat i molta confiança perquè en tots els àmbits de la comunicació que mantenim busquem el bé comú». Ha puntualitzat que «esta reflexió sobre la festa de Sant Vicent Martir no l’hem començat hui. Ja portem un temps de diàleg sobre el siga el més oportú, sempre cercant enaltir la figura del sant i al mateix temps que la convocatòria siga el més àmplia possible, sabent que quan és entre setmana existixen els límits de les persones de fora de la ciutat que no es poden desplaçar».

Arturo Ros ha afirmat que «quan ho tinguem més o menys clar i definit ho comunicarem, però hi ha una predisposició positiva a caminar junts i a pensar què és el més convenient per a la festa del sant i per a la ciutat».