El regidor d’Espai Públic de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, s’ha reunit este matí amb l’empresa de lloguer de patinets Lime, després que el passat 11 de setembre l’empresa sol·licitara una primera trobada amb el regidor.

En la reunió s’ha acordat que tant els servicis jurídics de l’empresa com els de l’Ajuntament treballaran conjuntament per tal de «poder trobar la fórmula legal correcta perquè puguen operar a la ciutat», ha dit el regidor Galiana. Una mesura que no se circumscriurà únicament a esta empresa, sinó a qualsevol que treballe amb estos vehicles de mobilitat personal.

«Des de l’Ajuntament volem que este servici es preste a la ciutadania perquè  apostem per la mobilitat sostenible i estos patinets funcionen amb electricitat i no generen contaminació. No obstant això, existeix una part legal que cal resoldre. L’empresa ens presentarà els pròxims dies una proposta que els servicis jurídics municipals estudiaran», ha detallat Galiana, que ha explicat que si és aplicable, podran començar a operar «prompte» en la ciutat. Preguntat per quina podria ser eixa fórmula jurídica, el regidor ha apel·lat a l’existència una diligència de la Direcció General de Trànsit (DGT) que indica com ha de regular-se este tipus de vehicle.

D’altra banda, l’Ajuntament està treballant per a determinar una taxa municipal per a este tipus de servici, donat que fa un ús de l’espai públic. El regidor ha explicat que el procediment per a tramitar la taxa seria semblant al que s’aplica amb els caixers automàtics, donada la seua rapidesa a l’hora de tramitar-la a nivell administratiu. Segons Galiana, sempre que els servicis jurídics donen el vist-i-plau a aplicar la diligència de la DGT, sols caldria saber per part de l’empresa «quants patinets hi haurà, saber la manera d’identificar-los i que paguen la taxa corresponent, perquè l’empresa n’obtinga l’autorització».

El regidor ha destacat que «la reunió ha sigut positiva, les dos parts estem d’acord, volem arribar a un enteniment i posar en marxa este servici de mobilitat com més prompte millor». El regidor ha remarcat que el Govern de la Nau està a favor dels vehicles de mobilitat personal i aposta per la mobilitat sostenible. En la regulació d’este nou servici hi ha implicades les regidories d’Espai Públic, Hisenda i Mobilitat Sostenible. La intenció de les tres àrees és poder regular de la manera jurídica que correspon a este servici el més prompte possible.