L’Ajuntament substituirà l’aire acondicionat del Mercat de Benicalap

L’Ajuntament invertirà 177.000 euros en la renovació de la instal·lació de l’aire condicionat del Mercat de Benicalap. El projecte, que es va aprovar dimecres passat, s’adjudicarà «amb la fi de substituir com més prompte millor l’esmentat equipament». D’esta manera, tal com ha explicat hui el regidor de Comerç, Carlos Galiana, «l’Ajuntament millorarà les condicions d’este recinte municipal, que actualment és objecte d’una altra intervenció: la reparació de la seua façana, que conclourà en octubre i compta amb un pressupost de 220.000 euros».

El regidor Carlos Galiana ha realizat este anunci en fer un balanç «positiu» de la tercera edició de la campanya Bonic/a Fest, «organitzada per a impulsar els mercats com a elements indispensables de l’economia, l’agricultura i l’alimentació local, així com per dinamitzar els barris». A la seua intervenció ha recordat la política desenvolupada pel Govern de la Nau «per acostar estos espais comercials a la ciutadania». I ha explicat que, en eixe marc, «s’han dut a terme obres de millora en molts d’ells, i el Mercat Benicalap es troba entre els tres primers pel que fa a la inversió rebuda».

LES OBRES DEL MERCAT DEL GRAU COMENCEN ENGUANY

 Carlos Galiana ha anunciat que les obres del Mercat del Grau, «les de major envergadura que afrontarà la Regidoria de Comerç en esta legislatura amb 2,5  milions d’euros», començaran enguany, «ja que en la pròxima Junta de Govern Local s’acordarà requerir a l’empresa encarregada tota la documentació i això significa que en no res entraran les màquines a treballar». Amb tot, ha volgut destacar les intervencions realitzades en altres mercats com ara l’esmentat Mercat de Benicalap «que des de 2009 a 2015 no havia rebut cap inversió».

«En 2016 l’actual equip de govern ja va destinar 40.000 euros per fer un tancat per aprofitar la capacitat de l’aire condicionat. Per este tema hem estat en contacte directe amb els i les venedores. En juny començarem a arreglar-lo amb la reparació de dues de les màquines, però en eixe procés es detectà que el problema era molt més greu. Aleshores, decidirem canviar tot l’aire, una instal·lació que té vora 20 anys i no arriba a refredar el mercat».

BALANÇ BONIC/A FEST

Pel que fa al Bonic/a Fest, el regidor ha manifestat la seua «satisfacció, perquè la xiqueta és fa major». El cas, ha explicat, «és que el que comença com una festa s’ha consolidat com una setmana de promoció de tots i cadascú d’estos mercats».

«A més, unes 60.000 persones han participat d’esta festa, tot i que hi hagut acte en els quals no hem pogut comptabilitzar el públic, com ara l’exposició del Veles e Vents o el IV Forum de Mercats. Malgrat  la plutja tots els actes s’han desenvolupat sense cap incidència. En tots els mercats la gent ha gaudit de la festa i dels productes dels mercats», ha conclós Galiana en agrair a totes les delegacions municipals que han treballat en el Bonic/a Fest d’enguany. Per últim, el regidor també ha agraït a les persones que es van acostar al mercat del Grau, «espai en el qual es va iniciar la festa i que l’any, espera, que estiga preparat per acollir una nova edició del Bonic/a Fest».

 

Arxivat en: 2018, Ajuntament, Carlos Galiana, Marítim, Regidoria de Comerç, Trànsits

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *