L’Ajuntament finança 18 projectes per promoure la igualtat entre homes i dones i del col·lectiu LGTBI

La Junta de Govern Local ha aprovat la convocatòria de subvencions 2018 de la regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a projectes que promoguen la igualtat entre dones i homes i de les persones del col·lectiu lèsbic, gai, transsexual, bisexual i intersexual (LGTBI) a València. La convocatòria va dirigida a associacions i entitats que treballen per fomentar la lluita contra la discriminació per raó de sexe, d’orientació sexual o identitat de gènere.

Les ajudes s’establixen fins un màxim de 5.000 euros per iniciativa, i poden arribar a cobrir el 100% de cada projecte, amb una dotación total que arriba als 80.000 euros. La regidoria que dirigeix Isabel Lozano ha rebut 36 propostes diferents, de les quals se n’han seleccionat definitivament 18.

Es tracta d’iniciatives com ara «També som LGTBI. Projecte de sensibilització per la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual», que tracta el problema de persones que s’enfronten a ‘dobles armaris’: pertànyer a una identitat «no normativa» i, a més, tindre una discapacitat intel·lectual. Altre dels projectes és, per eixemple, «Ser mujer.es» de Alia y Siembra, que té per objectiu disminuir la vulnerabilitat de les dones ex recluses o en situació de risc extrem de patir situacions de violència i/o dependència.

La regidora Lozano ha explicat que «amb esta convocatòria d’ajudes i subvencions, dinamitzem el teixit associatiu que treballa per una ciutat més igualitària, un concepte en què estem treballant amb consciència i que tenim la convicció que aportarà resultats molt positius per a la nostra societat». La delegada ha recordat que «es tracta del segon any que s’han desenvolupat projectes duts endavant per la societat civil en favor de la igualtat, a través d’este projecte impulsat per la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives».

Altres dels projectes que s’han triat són «Curtmetratges per la igualtat 2018», de l’Associació per la Coeducació; «Intervenció integral dirigida a adolescents LGTBI», del Col·lectiu LAMBDA; «Taller de teatre amb perspectiva de gènere», del Grupo de Mujeres Malva-rosa; «Autoformació feminista», de l’Associació de Dones Antígona; o «Empoderament femení = palanca de canvi», de Dones Progressistes de la CV.

Arxivat en: 2018, Ajuntament, igualtat, Isabel Lozano, LGTB, Polítiques Inclusives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *