Al setembre començarà l’obra d’enjardinament i remodelació de la plaça dels Portadors de la Verge de Pinedo

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat per la regidora de Pobles de València, Consol Castillo, i l’alcalde del poble de Pinedo, Josep Gimeno, s’ha reunit amb el veïnat i entitats d’esta població. Allà, l’alcalde ha avançat que al mes de setembre començaran les obres d’ampliació i enjardinament de la plaça dels Portadors de la Verge.

Al setembre començarà l’obra d’enjardinament i remodelació de la plaça dels Portadors de la Verge, amb un pressupost de 104.494,37 euros. «L’objecte principal de les actuacions és l’enjardinament de la parcel·la adjacent al jardí ja existent per completar així l’enjardinat de tota la plaça», ha destacat Ribó. La parcel·la, amb una superfície de 775 metres quadrats, tindrà 400 m2 destinats a jardineria, 200 m2 a un camí interior de llamborda, per mantindre la coherència amb la primera fase d’enjardinament, i 175 m2 per completar la urbanització de la plaça. L’actuació és una proposta aprovada dins dels pressupostos participatius del Govern municipal.

L’arbrat de la parcel·la serà Morus alba Fruitless,  Celtis australis, Platanus hispanica, Acanthus molis i Vinca difformis; el reg d’estos es farà mitjançant 67 inundadores. El mobiliari urbà es compondrà de bancs similars als ja existents, papereres, aparcabicis i, a més, s’incorporaran cinc equips de fitness que, segons les demandes dels veïns i les veïnes, seran per a ús de persones d’altura mínima d’1,4 metres. L’enllumenat que s’afegirà a la plaça seran cinc bàculs Mauella amb doble braç i lluminàries LED.

Pel que fa a l’enllumenat de Pinedo, Joan Ribó en companyia del veïnat ha valorat  positivament el canvi de 322 lluminàries de la població, de les quals 145 són ara LED i 178 halogenurs metàl·lics. L’alcalde ha recordat que esta mesura «augmenta la qualitat de vida de la població, amb unes llums que no generen molèsties i que no són contaminants, com ocorria amb les anteriors». A més, l’alcalde s’ha compromés a traslladar a la Generalitat la petició veïnal d’augmentar la llum a la carretera que unix Pinedo i Tres Camins.

De la mateixa manera, Joan Ribó també s’ha compromés a estudiar des de l’Ajuntament les millores necessàries al veïnat de Pinedo que viu a prop de la depuradora, i a traslladar a la Generalitat les propostes a escometre per a evitar les molèsties actuals. Ribó ha recordat que, «amb el Pla d’Acció Territorial de l’Horta (PATH) a la mà, el que s’ha de fer és protegir l’actual horta i, per tant, no s’ha de contemplar cap ampliació de la depuradora».

MOSQUITS

Ribó ha exposat durant la visita a Pinedo que després de les últimes pluges s’han revisat tots els focus catalogats de mosquit i s’han realitzat els tractaments de desinsectació i control de cria de mosquits, uns punts que es revisaran de nou al llarg de l’estiu. En eixe sentit, l’alcalde ha sol·licitat «la col·laboració ciutadana, ja que els possibles focus de cria localitzats a propietats privades estan fóra de l’abast de les inspeccions i tractaments municipals».

Els tractaments aeris, que poden resultar perjudicials per a la fauna protegida del parc natural, no es realitzen llevat alguna excepció que ha d’estar autoritzada per la Conselleria de Medi Ambient. Així doncs, es preferixen els tractaments mitjançant larves, que són una alternativa biològica comuna davant el plaguicida.

D’altra banda, l’alcalde del poble de Pinedo, Josep Gimeno, ha destacat els 17.000 gossos que l’any passat van passar per esta platja que es va inaugurar a 2016, així com l’interés mostrat per persones de fora de València, el que segons Gimeno «beneficia l’economia local de la zona, ja que allotjaments i comerços de restauració han vist incrementada la seua clientela». Sobre este punt, l’alcalde Joan Ribó ha recordat que també «s’ha de promoure la convivència i complir determinades normes de conducta», com ara, arreplegar els excrements, portar els gossos lligats o la utilització de boç en aquells gossos potencialment perillosos.

A més, Ribó ha traslladat algunes de les qüestions efectuades durant els seus tres anys al davant del Govern municipal, com ara l’increment de la freqüència de pas de l’autobús 25 de l’EMT, les dos noves parades d’EMT habilitades, la senyalització del carril bici a la platja de Pinedo, així com a la zona de Muntanyars, i la instal·lació del primer tram de voreres en Tres Camins.

En el marc de la descentralització, la incorporació de la Junta Municipal dels Pobles del Sud a Castellar-l’Oliveral ha millorat l’accés a l’administració municipal i, a més, Pinedo ha gaudit de diferents activitats culturals dins del programa Cultura als Pobles de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals i desenvolupat entre maig i juny. Així mateix, s’ha obert l’Alcaldia del poble perquè totes les veïnes i els veïns puguen realitzar diferents activitats.

 

 

Arxivat en: 2018, Ajuntament, Consol Castillo, Joan Ribó, Russafa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *