El servici municipal d’ajuda al bany en les platges de la ciutat es reforçarà enguany amb nou material adquirit amb una donació d’una entitat bancària, que també finançarà activitats del programa municipal desenvolupat a este espai per aconseguir que les platges siguen un lloc de trobada per tothom.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha signat hui l’acord de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Obra Social «La Caixa» segons el qual esta entitat dona 20.000 euros al consistori, que destinarà 14.000 d’estos a l’adquisició de maquinària i la millora de les instal·lacions de l’esmentat servici d’ajuda al bany. Els altres 6.000 euros incrementaran la partida pressupostària destinada al projecte «Una platja per a tots i totes, en sentir del sol» que recull iniciatives que es duen a terme a la platja amb persones amb diferent tipus de capacitat, majors, menors i col·lectius d’exclusió social.

Acompanyat de la regidora de Qualitat Mediambiental, Pilar Soriano, i junt amb el director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Francisco Costa, l’alcalde Joan Ribó ha manifestat el seu agraïment per la donació rebuda «que permetrà millorar dos servicis impulsats per l’Ajuntament amb la col·laboració de Creu Roja, amb l’objectiu de què les platges siguen espai de gaudiment sense barreres i pel major nombre de persones»

«Estos servicis milloren la qualitat de vida de moltes persones, i en millorar-los pensem que donem un pas endavant. Per això, estem molt satisfets de poder dir a qui té la mobilitat reduïda o una capacitat diferent que també podrà utilitzar, de forma normal, les platges i els recursos existents en eixe espai urbà», ha explicat l’alcalde.

Concretament, amb la major part de la donació, s’adquiriran tres cadires i crosses amfíbies, una grua,  i cinturons de flotació, i també s’adaptarà un bany. Així, s’incrementarà el servici de bany adaptat que es presta a la platja de la Malva-rosa, del Cabanyal i de Pinedo, així com als punts d’ajuda habilitats al Saler i al Perellonet.

Amb la resta de la partida econòmica s’impulsaran activitats com ara el pilates adaptat que l’any passat varen gaudir 366 persones majors i 238 persones amb diferents capacitats.

El director territorial de CaixaBank, que ha acudit a l’Ajuntament acompanyat de la responsable de recursos socials de l’entitat bancària, Encarna Alcayde, ha destacat que l’objectiu de la donació «és que estos servicis arriben a més gent, i que tothom gaudisca de la platja pública».

SORIANO TRANQUIL·LITZA LA POBLACIÓ: «LA PLATJA ESTÀ VIGILADA»

Pel que fa als servicis de les platges, i davant l’aparició d’una caravel·la portuguesa (“falsa medusa”) que va arribar ahir a la platja de la Malva-rosa, i d’un altre exemplar que s’ha localitzat hui en la Devesa, la regidora de Qualitat Mediambiental i Platges, Pilar Soriano, ha llançat un missatge de tranquil·litat a la població: «en totes les platges del Mediterrani hem d’activar el protocol oportú en el moment que aparega un segon exemplar d’esta espècie a la mateixa platja».

Este matí ha aparegut un exemplar de caravel·la portuguesa a la platja de la Devesa, davant la qual cosa, la regidora ha explicat que «estem pendents i vull enviar un missatge tranquil·litzador a tota la població perquè tots els mitjans de l’Ajuntament, conjuntament amb Creu Roja, estan vigilant la mar i actualitzarem tota la informació a través de la pàgina web i les xarxes institucionals».

Ahir es va trobar, abans de les 8 de la vesprada, un exemplar a la platja de la Malva-rosa, es va revisar tota la zona i no se’n va trobar cap altre. «Este matí s’ha tornat a fer exactament el mateix procediment i fins al moment no en tenim cap altra en este espai. Si aparegueren en la mateixa platja almenys dos exemplars, hissaríem la bandera roja i avisaríem a la població perquè no es banye».

PARC CENTRAL

Per altra banda, encara a preguntes dels periodistes, l’alcalde ha celebrat els avanços del Parc Central: «Ja era hora. És un gran parc de la ciutat que es posarà en marxa després de l’estiu quasi al complet» a falta de fer les oportunes obres de soterrament de les vies del tren, tal i com ha recordat l’alcalde, «una infraestructura pendent del Ministeri de Foment».

«Jo crec que és un pas important, perquè Russafa té una falta de parcs. Però és un primer pas de tot el projecte de Parc Central. Hem de dir que encara hi ha moltes coses a fer, estem treballant en la unió de dos grans barris, i en l’assignatura pendent: l’estació definitiva i el canal d’accés i d’eixida cap al Nord per als ferrocarrils. Per tant, és un pas important, que ens satisfà, però és el primer pas i volem continuar treballant amb la màxima velocitat possible», ha conclòs l’alcalde.