València s’ofereix a acollir les 629 persones del vaixell de salvament Aquarius

«València està disposada per acollir les 629 persones desemparades a bord del vaixell Aquarius, que es troba al Mediterrani a l’espera d’instruccions per atracar en un port» tal com ha anunciat hui l’alcalde Joan Ribó, en recordar que València és una ciutat refugi, una ciutat solidària «que no vol que hi haja una altra tragèdia al Mediterrani». L’alcalde ha sigut taxatiu: “no volem un altre Aylán”, en referència al xiquet refugiat aparegut mort fa uns mesos a les platges de Turquia.

Joan Ribó ha fet estes declaracions després de parlar amb la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i després de fer-se pública la notícia de què, tot i que l’ONU ha demanat formalment a Malta i Itàlia que faciliten el desembarcament, el nou govern italià ho ha impedit, «una decisió sense precedents».

L’alcalde ha aclarit que l’embarcació de l’organització humanitària SOS Méditerranée treballa amb Metges sense fronteres i transporta persones migrants rescatades en diferents operacions durant la jornada del passat dissabte en aigües de Líbia.

«Fugen de la fam, de la guerra i la misèria. Si podem, evitarem més morts: són 629 persones, entre elles 123 menors, un d’ells nascut anit. Per això, ho he parlat amb la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, per preparar un dispositiu d’acolliment el més ràpid possible», ha explicat l’alcalde.

«Cal recordar que onze comunitats autònomes van signar un manifest liderat per la Comunitat Valenciana, demanant a l’aleshores president del govern d’Espanya, Mariano Rajoy, la implicació en l’acolliment de persones. Els valencians som persones empàtiques amb el sofriment dels altres», ha afegit el primer edil que ha reiterat que el seu convenciment de què el poble valencià «vol impedir més morts en el Mediterrani. No volem un altre Aylán».

 

Arxivat en: 2018, Ajuntament, Joan Ribó, Refugiats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *