Mobilitat Sostenible millora la seguretat de vianants i ciclistes en els encreuaments d’Eduard Boscà i el pont de l’Àngel Custodi

La modificació de les fases semafòriques, duta a terme pel Centre de Gestió de Trànsit de l’Ajuntament de València, millora la seguretat vial en els girs des de l’avinguda de les Balears amb Eduard Boscà i de l’Albereda amb el Pont de l’Àngel Custodi. Així mateix, Trànsit ha augmentat el temps de verd per als vianants en Camí Nou de Picanya, una petició ciutadana per millorar la seguretat.

Els canvis als encreuaments han consistit a establir un temps de roig per als vehicles que hi accedixen, tant des d’avinguda de les Balears com des de l’Albereda, abans que el semàfor passe a groc intermitent, tot açò mentre es manté el verd de pas per a transeünts i ciclistes. Es tracta de l’anomenada ‘protecció mixta’ i que en els últims mesos ha reduït la perillositat dels diversos encreuaments on s’ha implantat, com ara en plaça Saragossa. Fins al moment l’obligació del trànsit a motor d’aturar-se mentre creuaven vianants i ciclistes era inexistent, ja que es mantenia el groc intermitent durant tota la fase.

A més, s’ha reforçat amb pintura roja la visibilitat dels carrils bici en les interseccions. Així, per millorar la seguretat dels encreuaments s’han pintat línies de parada sobre la calçada i s’ha reforçat amb pintura roja el carril bici en els trams on els vehicles s’incorporen des de la rotonda a les diverses vies adjacents: pont de l’Àngel Custodi, Albereda i Eduard Boscà.

CAMÍ NOU DE PICANYA

El canvi de programació semafòrica establert pel Centre de Gestió de Trànsit (CGT) incrementa el temps de verd en els passos de vianants de Camí Nou de Picanya a l’altura de l’avinguda de Tres Creus, concretament tres segons en el sentit d’entrada i dotze segons en el d’eixida.

La modificació ha suposat una millora de la seguretat en este tram, on molts transeünts es veien obligats a esperar en la mitjana central, entre els dos sentits de circulació, per no disposar del temps suficient per creuar la via en la seua totalitat. A més, en esta via s’ubica una concorreguda zona amb establiments comercials i de restauració, per la qual cosa l’afluència de vianants és constant.

La inseguretat també s’incrementava en ser una via d’eixida dels vehicles cap a la CV-36 i la V-30 i registrava, per tant, molt de moviment de trànsit rodat. Això és el que havia suscitat algunes de les peticions ciutadanes al mateix CGT per trobar una solució.

 

 

Arxivat en: 2018, Ajuntament, Giuseppe Grezzi, mobilitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *