La Direcció de l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT)  ha oferit als representants sindicals en el Tribunal d’Arbitratge de València (TAL) sotmetre el procés de regularització de les jubilacions parcials que queden per signar enguany a un laudo arbitral de dret davant les presumptes irregularitats trobades.

Este matí s’ha celebrat el TAL demanat pel sindicat CGT perquè els 42 treballadors i treballadores d’EMT, que poden optar a jubilació parcial enguany i que s’han vist afectats pel descobriment per part de l’actual direcció de les presumptes il·legalitats comeses fins ara en la gestió de les jubilacions, puguen treballar menys dies dels establits legalment.

L’acord oferit al Comité d’Empresa per l’actual gerència, que ha adaptat el funcionament de la jubilació parcial a les millors condicions per al personal que oferix la legislació vigent, volia deixar en mans d’experts determinar si esta decisió és la millor possible o si és factible -com asseguren alguns sindicats- la concessió de jubilacions parcials treballant menys dies dels que establix la Llei General de Seguretat Social.

Si les persones expertes confirmaren les irregularitats es mantindria el canvi de criteri i els 42 treballadors i treballadores afectats haurien de realitzar el 15 % de la seua jornada; en cas contrari, es retornaria al criteri de les 65 jornades. El Comité d’Empresa, però, ha rebutjat realitzar eixe arbitratge, quedant així la situació per als treballadors i treballadores regulada per la Llei General de Seguretat Social.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha assegurat que amb esta proposta d’acord es manifestava «la voluntat de l’empresa de no perjudicar al personal que s’ha trobat davant una situació provocada l’any 2013 pel Partit Popular. En cap cas volem perjudicar als empleats i empleades. Només volem acabar amb tota la corrupció que el PP ha sembrat a la Comunitat Valenciana els darrers anys. Per això, deixar la decisió en mans de l’Agència Valenciana Antifrau, amb l’aval del TAL, garantiria que la decisió final fóra la més justa per a tots i totes», ha conclòs.