Els usuaris i les usuàries de la línia 5 podran validar els seus títols per la porta central a partir d’este dijous, 7 de juny. Es tracta d’un programa pilot que posarà en marxa l’EMT en els autobusos d’esta línia per millorar la velocitat comercial. La línia 5 és de les més curtes de la xarxa i amb millor freqüència, això fa que haja sigut la triada per fer este programa pilot que es podria estendre a la resta de les línies.

D’esta manera, els usuaris i les usuàries podran accedir per qualsevol de les dos portes i validar els seus títols. Els primers dies hi haurà personal de l’EMT per explicar el mecanisme. Les persones que hagen de comprar un bitllet senzill o per activar una recàrrega pendent ho hauran de fer per la porta del conductor o conductora.

Des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible es destaca la importància d’este tipus de programes pilot per a col·lectius com les persones amb problemes de mobilitat o amb diversitat funcional, ja que s’afavorix la seua accessibilitat a l’autobús.

«Amb este programa pilot, València se situa al mateix nivell que altres ciutats on ja tenen línies on es pot accedir per les dos portes», ha exposat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, que ha indicat que «l’objectiu d’esta iniciativa és agilitzar l’entrada dels viatgers i viatgeres i millorar la velocitat comercial dels autobusos».