La Universitat Popular de València duplica l’oferta d’activitats per al pròxim curs, 2018-19, amb una programació més diversificada i atenta a les necessitats i demandes de la ciutadania. La regidora d’Igualtat i presidenta de la UP, Isabel Lozano, ha presentat hui l’oferta per al curs que ve i les fases del procés de matriculació, que comença hui amb l’obertura del termini de preinscripció.

Les persones interessades a participar en alguna de les propostes de la Universitat Popular de València poden formalitzar la seua sol·licitud des de hui fins el pròxim dia 20, tant a través de la web de la UP, http://universitatpopular.com, com de manera presencial en els centres, assistits pel personal municipal. La regidora Isabel Lozano ha donat a conéixer les característiques del nou curs, acompanyada per la nova directora Universitat Popular, Gema Flors.

La principal novetat és la multiplicació de l’oferta de programació d’activitats anuals, que passa de 21 a 42. Tal com ha destacat la regidora, «s’ha diversificat l’oferta que ja existia», amb propostes ampliades, com per exemple l’antiga matèria d’Anglés, que ara s’ofereix en diversos cursos més específics: Anglés per a conversa, Anglés per a viatgers, o Anglés per al turisme i la restauració. Este últim, ha destacat Lozano, s’impartirà al centre de la UP del Palmar, «atenent la particularitat d’este poble per la seua activitat turística, al qual este curs li vindrà molt bé, ja que ajudarà a dinamitzar esta activitat econòmica», en paraules de la regidora.

Així mateix, a l’anterior activitat d’Artesania ara se sumen altres especialitzades com L’Art de reciclar, o Projectes artesanals. I el mateix cas es dóna en propostes com ara Dansa contemporània, Dansa pilates, Gimnàstica aeròbica o Gimnàstica de manteniment… Lozano ha destacat també altres novetats d’interès, com Il·lustració i Procediments gràfics de narració i expressió, Literatura per a l’estimulació cognitiva, Guitarra clàssica, Retoc digital d’imatges, o Teoria de l’art, entre d’altres. «Fins ara hi havia blocs de caràcter monotemàtic, i les persones no sabien molt bé els continguts específics de cada proposta, però ara l’oferta està molt més especificada i diversificada, i atén més les necessitats i la demanda», ha subratllat Isabel Lozano qui, a més, ha valorat el fet que d’esta manera, el personal formador podrà ampliar els continguts de l’oferta a desenvolupar. En total, hi haurà 500 grups de participants en les activitats anuals.

SORTEIG DE LES PLACES

El període de matrícula comença hui, i s’estendrà fins el 20 de juny. En estos 20 dies qualsevol persona interessada podrà formalitzar la seua preinscripció, tant en el web de la Regidoria com de manera presencial en els propis centres de la UP. I el dia 22 es realitzarà el sorteig de les places mitjançant un sistema informàtic que garanteix la igualtat en l’accés de les persones.

El 25 de juny es publicarà el llistat amb els noms de les persones admeses a la preinscripció, i del 5 al 9 de setembre es procedirà a realitzar les matrícules. Entre el 12 i 16 de setembre s’obrirà el termini de matrícula de les places vacants que queden en els diferents grups, i a partir del 19 hi haurà matrícula oberta per a les persones en llista d’espera o el públic en general. Les activitats que no tenen caràcter anual eixiran a partir de setembre. Són les que es presenten amb la denominació del programa Coordenades. Aules Obertes.

Pel que fa als preus públics per a l’oferta d’enguany, tal com ha explicat la regidora Lozano, «enguany s’ha ajustat molt més el preu de les activitats curtes, que en molts casos és menor perquè s’ha ajustat al nombre de sessions que té cadascuna d’elles». I quant als preus de les activitats anuals, es mantenen en els mateixos de l’any passat: 25 euros per a les activitats que «es consideren de formació bàsica per a l’accés a la ciutadania de les persones: Educació general i bàsica, Español per a persones estrangeres, Informàtica…» i 55 per a la resta. Cada persona interessada podrà triar un màxim de tres activitats, i en el formulari hauran de fer constar, a més, el centre triat i l’horari de cada activitat.

EL CENTRE DE LA UP DE LA NAUS DE RIBES

Al final de la presentació de l’oferta 2018-19, la regidora Isabel Lozano s’ha referit a la pròxima habilitació del nou centre de la Univesidad Popular en una de les Naus de Ribes, dins del futur Parc Central. En estos moments, la licitació es troba en la seua última fase i, tal com ha assegurat, s’espera que en dues setmanes el projecte ja estiga adjudicat a una empresa, de manera que les obres puguen començar abans de l’estiu.

Com és conegut, l’edifici en qüestió gaudeix d’un alt nivell de protecció, i s’integrarà en el futur complex sociocultural municipal del conjunt de les Naus de Ribes. Serà el segon gran centre sociocultural de la Universitat Popular, juntament amb el recentment rehabilitat Palauet d’Aiora.