76.138 visitants han passat durant la setmana del Dia Internacional dels Museus pels espais museístics i els monuments municipals. Una xifra en què destaca la Llotja com espai més visitat amb 32.455 persones, i que només dissabte va rebre a més de 19 mil ciutadans. Les Torres de Serrans, l’Almoina, el Museu de la Ciutat, l’Almodí i les Torres de Quart han estat altres de les instal·lacions més recorregudes per la ciutadania.

«Les xifres són realment impressionants, hem tingut més de 76.000 visitants, són xifres de rècord total», ha dit la regidora de Cultura, Glòria Tello, qui ha continuat: «hem de fer la reflexió que els nostres museus i monuments comencen a perdre la seua invisibilitat que tant mal els ha fet. Nosaltres volem posar en valor estos espais perquè siguen els referents de la nostra ciutat». «València s’ha de conéixer pels seus elements culturals i patrimonials i, en eixe sentit, els museus i els monuments tenen un paper fonamental», ha destacat la regidora.

L’oferta cultural dissenyada per l’Ajuntament de València, a través de les regidories de Patrimoni i Recursos Culturals i Cultura Festiva, en el marc d’esta celebració internacional ha omplert els museus i monuments de la ciutat durant la setmana passada. Amb més de 75 mil persones en el balanç setmanal, el cap de setmana ha estat el periode amb un major registre de visitants, amb 13.184 persones divendres, 39.770 dissabte i 7.759 diumenge.

La Llotja ha estat l’espai municipal més recorregut per la ciutadania valenciana i per turistes al llarg de la setmana, seguida en el rànquing per les Torres de Serrans, amb 18.091 visites; l’Almoina, amb 5.939; el Museu de la Ciutat, amb 5.124; l’Almodí, amb 2.679, i les Torres de Quart, amb 2.336.

Les activitats oferides al voltant del Dia Internacional dels Museus, que enguany porta per lema ‘Museus hiperconnectats: enfocaments nous, públics nous’, conclouen hui, dilluns, amb la presentació del llibre ‘Vinyes, somnis i anècdotes. Antologia de relats de la Setmana Santa Marinera’, que serà a les 20 hores al Museu de la Setmana Santa Marinera. Entre l’oferta cultural s’ha inclòs, entre d’altres, exposicions al Museu d’Història de València i a la Casa Museu Benlliure; visites guiades al Museu Faller, Museu de la Setmana Santa Marinera i Museu del Corpus-Casa de les Roques; tours per les exposicions del Museu de Ciències Naturals i del Museu d’Història, i entrada gratuïtes a tots els museus i monuments municipals durant divendres passat, Dia Internacional dels Museus.

A més, durant el cap de setmana, un autobús de la línia 5 de l’Empresa Municipal de Transports (EMT), en col·laboració amb l’Ajuntament i la Generalitat, ha acostat la ciutadania als museus valencians. Amb l’eslògan ‘Connecta’t al museu’, esta línia circular, que rodeja el centre històric, ha servit per a aproximar-se als museus més importants de la ciutat.