El regidor de Comerç, Carlos Galiana, s’ha reunit amb representants i socis de l’Associació de Comerciants del Centre Històric, als quals els ha explicat la segona campanya d’ajudes a la creació de nous comerços i consolidació dels ja existents, amb un import total de 280.000 euros. Galiana els ha informat sobre les bases de les ajudes, com i on presentar-les i altres detalls d’esta proposta municipal per donar suport, amb un import màxim de 3.000 euros per empresa, a les activitats comercials que es desenvolupen en els diferents barris de la ciutat. El regidor ha assistit seguidament a la presentació de la campanya organitzada per la citada associació per a commemorar el seu 25 aniversari.

 «Estes ajudes van dirigides al xicotet comerç de la ciutat de València. L’establiment, el local, ha d’estar en la ciutat de València. Enguany seran dues línies d’ajudes en comptes d’una: 230.000 euros per al xicotet comerç i 50.000 per a les associacions, que l’any passat no estaven incloses. Pot sol·licitar-les ja, i fins al 7 de juny, qualsevol xicoteta empresa de menys de 50 treballadors i menys de 10 milions d’euros de facturació, o qualsevol microempresa amb menys de 10 treballadors i menys de 2 milions de facturació».

Galiana ha recordat que “l’any passat van funcionar molt bé, i enguany, que les hem tretes abans, espere que funcionen encara millor», ha dit el responsable dels mercats municipals en esta trobada amb els comerciants del Centre Històric que s’ha celebrat en el Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana i en el qual també ha intervingut el president de l’associació, Rafael Torres.

Ha explicat el regidor de Comerç que les ajudes es concedixen contra factura, per a ajudar els beneficiaris a afrontar despeses corrents derivades de pagament de lloguer, publicitat, cursos, sistemes de qualitat, plataformes de comerç electrònic, màrquetin o altres relacionats amb el desenvolupament i la millora de l’activitat comercial.

A més de respondre a preguntes sobre establiments exclosos de les ajudes, documentació exigida, condicions o terminis, Galiana ha reiterat la «ferma aposta pel xicotet comerç» i la voluntat d’«ajudar al fet que professionals autònoms puguen fer front als seus negocis i impulsen la creació d’empreses comercials de proximitat».

Se subvencionarà el 100 % del total de les despeses justificades fins a eixe màxim de 3.000 euros per sol·licitant.

«EL CENTRE DE LA TEUA VIDA»

Posteriorment, Carlos Galiana, regidor de Comerç, ha assistit a la presentació de la campanya publicitària «25 Anys prop de tu. El Centre de la teua vida», organitzada per l’Associació de Comerciants del Centre Històric, dins de la qual l’Ajuntament de València cedirà 80 mupis per a difondre esta campanya que “vol posar en valor la utilitat i rellevància de l’Associació, la importància del comerç del centre en la transformació de la ciutat i l’experiència de comprar en els comerços del cor de València», segons ha manifestat el seu president, Rafael Torres.

El regidor Galiana ha expressat la seua felicitació a tots i totes les integrants de l’Associació de Comerciants del Centre Històric. Teniu una de les associacions de comerciants més potents de la ciutat, de les que més treballa i que més es mou pels seus associats, i podeu estar contents de la labor que fa i el que aconsegueix amb les seues reivindicacions».

La commemoració del 25 aniversari inclou també concursos, sortejos, i la celebració del VII Congrés COCAHI, el pròxim dia 30, sobre «Centres Històrics: Comerç i Convivència».