La Junta de Govern Local ha aprovat els models dels plecs de clàusules administratives particulars per als contractes d’obres, servicis i subministraments que es tramiten tant per procediment obert, simplificat i simplificat abreujat, com per negociat sense publicitat per raó d’exclusivitat, tal com ha informat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.

Açò, es produeix en el marc de la nova Llei de contractes del sector públic, l’entrada en vigor de la qual ha fet necessari realitzar una sèrie d’actuacions a l’Ajuntament, entre d’altres, allotjar el perfil del contractant en la Plataforma de Contractes del Sector Públic, elaborar documents model de tots els documents de contractació que es fan servir de manera reiterada, especialment plecs tipus adaptats a la nova llei i estudiar i elaborar instruccions per als nous procediments.

Pel Servici de Contractació s’han redactat, fins ara, els models del plecs de clàusules administratives particulars per als contractes d’obres, servicis i subministraments que es tramiten tant pel procediment obert, simplificat i simplificat abreujat, com per negociat sense publicitat per raó d’exclusivitat “que són la part més important de la contractació de l’Ajuntament de València. A més els incorporarem també al portal de transparència perquè altres administracions públiques els puguen consultar”, ha explicat Campillo.

El regidor, també ha lamentat que el Govern de l’Estat “no ha adaptat el mòdul de licitació electrònica a les noves tipologies de contracte per això tindrem dificultats per a poder licitar electrònicament a través d’este mòdul al qual ens hem adherit”. “En tot cas, nosaltres estem fent el nostre treball, a diferència del govern espanyol que va molt retardat en l’adaptació a la nova llei. Este Ajuntament, en canvi, està responent a les noves necessitats pel canvi administratiu i tecnològic i estem més preparats que mai per poder afrontar amb garanties este procediment”, ha dit Campillo.

Finalment, el regidor ha recordat que “en els últims anys el servici de contractació ha tramitat moltíssims més contractes i moltíssims més milions d’euros que en els anys anteriors del Partit Popular, cosa que demostra l’esforç que està realitzant l’Ajuntament i el seu personal, i la bona gestió en este tema per part del Govern de Joan Ribó”.