El regidor d’Hisenda i el de Mobilitat Sostenible, Giussepe Grezzi, han criticat la falta d’ajudes estatals per al transport públic que “suposa un menyspreu als ciutadans de València i el seu entorn metropolità, així com un greu perjudici per als Pressupostos Municipals”. Vilar assegura que l’aportació al transport metropolità hauria de ser superior a 60 milions d’euros i Grezzi ha afirmat que “volen que els valencians i valencianes siguem ciutadans de segona”.

Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible, ha assegurat que “els PGE de 2018 aprofundeixen en la bretxa entre València i les altres ciutats d’Espanya. Un any més (i ja van 15) ens quedem sense la subvenció al transport públic metropolità. Els valencians, per culpa del PP i Ciutadans, és a dir de Rajoy i Rivera, no podran gaudir d’un servici essencial per a la vida quotidiana i l’economia en les mateixes condicions d’igualtat que les altres ciutats”

Grezzi ha assenyalat que “mentre Canàries, Madrid i Barcelona rebran respectivament 127,109 i 48 milions, València rebrà 0 euros. Alguna cosa que no té explicació ni justificació possible. ”És una marginació planificada i executada sense atendre a cap criteri. O igual si: volen que siguem ciutadans de segona, violant la Constitució Espanyola que empara la igualtat entre tots els espanyols i espanyols. Què els han fet els valencians al PP i Ciutadans per a merèixer açò?, es pregunta Grezzi.

“Les transferències nul·les suposaran que no podrem canviar la flota de l’EMT per a seguir amb la seua modernització, a l’igual per exemple que Madrid que canviarà els seus autobusos en 4 anys”, afig el regidor, qui afirma que “fins ara hem incorporat 121 nous autobusos sol amb l’esforç de tota la ciutadania valenciana”. Grezzi ha criticat, a més, que no hi haja “partida pressupostària per al soterrament de les vies ni un euro per a reprendre les obres de la T2, mentre el port i l’aeroport també queden a la cua de totes les ciutats en inversions reals”