El Ple de València ha aprovat proposar a la pròxima Mesa General de Negociació cobrir les places de bomber que actualment o en un futur es queden vacants, mitjançant comissió de servici i fins a la finalització del procés selectiu actualment en marxa, sempre que es complisca el requisit del vist-i-plau de l’administració d’origen. Així doncs, i si s’aprova a la Mesa de Negociació, amb presència de les seccions sindicals, es cobriran les places durant el temps que dure la convocatòria de 29 places de bomber, 18 corresponents a 2016 i 11 a 2017.

“M’agradaria anar més de pressa, però la política de personal té el seu temps”, ha exposat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo. Esta moció alternativa ha estat aprovada amb els vots a favor de l’equip de govern i amb els vots en contra de l’oposició.

“Som el primer govern que convoca places de bomber en una dècada”, ha destacat el regidor del Govern de la Nau Sergi Campillo, qui també ha respost que el PP “no té cap credibilitat per parlar en política de personal”, ja que no van convocar “ni una sola plaça en deu anys”. A més, el responsable de Govern Interior ha recordat que la convocatòria de places està limitada per la taxa de reposició del govern de l’Estat, que compta amb el suport de Ciutadans.

PERSONES SENSE LLAR

 Durant el debat a l’hemicicle, la regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, ha anunciat que les pròximes mesures de la seua regidoria se centraran en reforçar i especialitzar l’atenció a persones sense llar que tinguen alguna malaltia mental. “Superem sobradament els objectius de l’Estrategia Nacional Integral per a Persones sense Llar 2015-2020”, ha dit Castillo.

La regidora Castillo ha respost que “eixa estratègia ja es complia en 2015” i ha exposat els programes i les iniciatives preses per la Regidoria de Servicis Socials. “Estem fent un treball centrat en les persones i alliberats dels plantejaments paternalistes, que deixe a les persones decidir si elles volen viure al carrer”, ha dit Castillo.