Ribó:”Estem oberts a la celebració d’esdeveniments internacionals amb la condició que els nostres veïns i veïnes se’n beneficien”

S’ha celebrat en el Palau de la Generalitat la presentació a València dels quarts de final del Grup Mundial de la Copa Davis que disputaran els equips d’Espanya i Alemanya, un acte en el qual l’alcalde de València ha exposat les premisses que han portat a l’Ajuntament a recolzar econòmicament, junt a la Generalitat i la Diputació, un esdeveniment esportiu del màxim nivell mundial, entre les quals ha destacat el benefici ciutadà, el control de la despesa, la transparència, el suport a l’esport i la contribució a la dinamització de l’economia local.

“Quan pense en la col·laboració municipal per a la celebració de la Copa Davis, pense en la dinamització de l’economia local i en la projecció internacional de València; sense que açò supose ofegar a la ciutat amb deutes multimilionaris, concedir cap tracte de favor a alguna empresa, o assumir en solitari unes despeses que no siguen inassumibles”, ha afirmat l’alcalde Joan Ribó en l’acte de presentació dels quarts de final del Grup Mundial de la Copa Davis que els equips d’Espanya i Alemanya disputaran en la plaça de bous de València entre els dies 6 i 8 d’abril. Ribó ha afegit que “sense complexos, estem oberts a la celebració d’esdeveniments internacionals amb la condició que els nostres veïns i veïnes es beneficien d’açò. I des d’esta perspectiva veiem positiva la celebració dels quarts de final de la Copa Davis a València: amb un control de despesa compartida entre les administracions i una gestió responsable. Volem contribuir a eixa dinamització de l’economia local”.

En la presentació han intervingut, a més de l’alcalde de València, el president de la Generalitat, Ximo Puig, el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i el president de la Federació Espanyola de Tennis, Miguel Díaz Román. Ha estat precedida d’una breu reunió prèvia en la qual, per part de l’Ajuntament, han participat també les regidores Sandra Gómez i Maite Girau, a més del conseller de Cultura Vicent Marzà, entre altres.

Joan Ribó ha dit sentir una “profunda satisfacció” per l’acord aconseguit perquè València aculla este esdeveniment tenístic del màxim nivell mundial. “D’una banda ens sembla molt important potenciar l’esport de base, i quan hi ha un esdeveniment esportiu emblemàtic l’esport de base sempre pega una estirada i col·laborem en la labor que realitzen totes les escoles de tennis que hi ha en la ciutat”. D’altra banda ha destacat que “un esdeveniment d’este tipus és molt important perquè dignifica la ciutat i li dóna projecció internacional”. En eixe sentit ha assenyalat que “des del punt de vista de l’esport, València comença a ser una capital de referència internacional, però a més un esdeveniment com la copa Davis té una gran projecció a nivell turístic”.

EN PRIMERA LÍNIA

Ha ressaltat la col·laboració entre les tres administracions per a fer possible que els quarts de final de la Davis es juguen a València. “Les administracions públiques som servidores de la ciutadania i ens devem a la gent a qui servim per a millorar el benestar dels nostres barris, en totes les ciutats i els pobles. Per açò, des del Govern de la Nau, treballem cada dia per a oferir uns servicis de qualitat als nostres veïns i veïnes, i per a fer de la nostra una terra d’atractius per als qui encara no ens coneixen”.

En la seua intervenció anterior, Joan Ribó ha afirmat que “quan des de Presidència de la Generalitat em van parlar per primera vegada de la iniciativa d’acollir a València la Copa Davis, vaig tindre clar que l’Ajuntament es posaria en primera línia si véiem uns resultats positius per a València. Perquè els esdeveniments esportius poden ser importants en si mateixos, però nosaltres, els governants, estem obligats a enfocar-los des del punt de vista de la bona gestió, i mai de des del malbaratament de recursos públics o per al lluïment personal del polític de torn, com es va fer en el passat”.

PAVELLÓ

En ser preguntat pels periodistes Joan Ribó pel projecte de construcció d’un gran pavelló esportiu en sòl públic per part de la iniciativa privada, Ribó ha deixat clar que “nosaltres volem que açò es faça perquè és una infraestructura molt potent a nivell esportiu però també necessària per a atraure projectes de tipus cultural, i especialment musical, que ens permetrà entrar en les cadenes espanyoles i internacionals de grans concerts on ara no estem per no disposar d’una infraestructura adequada”.

Ha assenyalat que és un assumpte que des de l’Ajuntament “estem treballant dia a dia i espere donar bones notícies prompte”. Ribó ha negat que existira cap controvèrsia i s’ha referit a una qüestió de “temps”, per a assenyalar que “es pot fer mitjançant una compra o mitjançant una concessió dels terrenys. Personalment, qualsevol de les dos em val: estic obert a les dos”. Ha afegit que “hi ha un element que valora el possible emprenedor que és el factor temps, i que és més ràpid si parlem de concessió que de compra. Estem parlant del que més interessa a la ciutat i hem d’arribar a un acord, perquè implica moltes valoracions i processos. Ho estem avaluant des d’un punt de vista econòmic, des d’un punt de vista urbanístic i pensant com es poden minimitzar els temps per a l’emprenedor interessat”.

Arxivat en: 2018, Ajuntament, Esport, Joan Ribó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *