300 comissions falleres participen en una nova campanya de l’Ajuntament i JCF per reciclar més de 100 tones de vidre

Un any més l’Ajuntament de València i Junta Central Fallera (JCF) organitzen, amb la col·laboració de l’associació Ecovidrio, una campanya de conscienciació i col·laboració activa per augmentar els nivells de reciclatge d’envasos de vidre durant la celebració de les festes falleres. 292 comissions falleres de la ciutat hi participen amb l’objectiu d’arreplegar més de 100 tones de vidre.

Per a la campanya d’enguany hi ha prevista la participació de 292 comissions falleres de la ciutat de València entre els pròxims 9 i 19 de març, el que suposa un augment del 8,96 % respecte a l’any passat. Esta evolució l’ha destacada la regidora delegada de Gestió de Residus Sòlids de l’Ajuntament de València, Pilar Soriano, durant l’acte de presentació de la campanya, al Palau de l’Exposició de València. “La senda de la sostenibilitat que cada vegada seguixen més fallers i falleres a la nostra ciutat demostra que les comissions falleres són un gran exemple de la voluntat de millora que hi ha a València en allò referent a la sostenibilitat i el medi ambient”, ha afirmat.

En l’acte també han participat la fallera major de València, Rocío Gil Uncio, i la seua Cort d’Honor; el director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer; representants dels ajuntaments de Burjassot i Mislata i el gerent de  zona d’Ecovidrio, Roberto Fuentes. Un centenar de les comissions participants s’han emportat un palet que acredita la seua participació en la campanya.

El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha destacat la importància que té el teixit associatiu faller com a referent en este tipus d’iniciatives que prioritzen la sostenibilitat, el respecte pel medi ambient i, conseqüentment, unes Falles sostenibles i ha remarcat la importància del vincle que iniciatives com ‘La Reciclà’ reforcen entre les comissions falleres i la resta del veïnat de cada demarcació.

L’any passat, sota el nom ‘Vidre a banda’, esta campanya va aconseguir la participació de 268 comissions falleres de València, que varen arreplegar més de 112 tones de vidre durant els nou últims dies de Falles. A més, eixa aposta per la sostenibilitat es va estendre durant els mesos següents superant les 1.400 tones de vidre arreplegats entre el mes d’abril de 2017 i el mes de febrer d’enguany. Esta quantitat representa un 11,7 per cent del total de vidre arreplegat en la ciutat durant l’any passat, amb un total per damunt de les 12.300 tones.

Soriano ha destacat que ‘La Reciclà’ necessita la col·laboració de veïnat, comerciants i hostalers de cada barri i ha recordat que les comissions falleres que superen l’objectiu de vidre recollit durant la setmana fallera entraran en un sorteig amb què Ecovidrio premiarà una d’elles amb l’elaboració d’una paella per a 500 persones durant la nit de Sant Joan.

Durant l’acte de hui, Ecovidrio ha destacat algunes dades que mostren el paper que juguen els veïns i veïnes de València en la lluita contra el canvi climàtic i la sobreexplotació de  recursos. Així, a la ciutat es varen reciclar tants envasos com per a cobrir quatre vegades la superfície de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el reciclatge en contenidors verds va permetre minimitzar l’emissió de més de 55.000 tones de diòxid de carboni, l’equivalent a 100 viatges en avió entre València i Nova York. També es va estalviar l’energia equivalent al consum elèctric de la ciutat durant dos mesos.

 

 

Arxivat en: 2018, Ajuntament, Cultura Festiva, JCF, Pere Fuset, Pilar Soriano, Reciclatge

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *