El Consell de les Dones i per la Igualtat presenta les campanyes municipals pel 8 de març i “Elles creen” de la Universitat Popular

La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, presideix esta vesprada el Consell Municipal de les Dones i per la Igualtat, conformat per diverses entitats que defensen els drets i les llibertats de les dones a la ciutat de València. En l’ordre del dia es troba la presentació de la campanya municipal pel 8 de març, Dia Internacional de les Dones, sota el lema ‘Canviem els domèsTICS per igualtat’, que pretén posar el focus en la càrrega que pateixen les dones amb el treball “de casa”: la criança, l’atenció a persones majors i dependents, l’organització familiar i la neteja.

També es presenta al si del Consell la campanya ‘Elles creen’ de la Universitat Popular de València, de la qual la regidora Lozano n’és també la presidenta delegada. ‘Elles creen’ és un programa d’activitats impulsades per a reconéixer i agrair la contribució de les dones a la transformació social, política i cultural de la societat des de l’àmbit creatiu. Així, sota esta campanya, la Universitat Popular ha organitzat una sèrie de conferències, exposicions i altres iniciatives per a la reflexió, el debat, el coneixement, la creativitat i la imaginació.

La presidenta del Consell també donarà compte de la moció aprovada en l’últim Ple Municipal que ha manifestat el seu suport a la vaga organitzada pel moviment feminista, convocada per al pròxim 8 de març, Dia Internacional de les Dones, que apunta el seu compromís “per a aconseguir uns pressupostos municipals amb perspectiva de gènere”. Cal recordar que l’Equip de Govern va donar suport en la seua totalitat a la proposta d’acord plantejada per la regidora Lozano, mentre que l’oposició va refusar explícitament donar el seu suport a la proposta de vaga.

En este sentit, Lozano recorda que el compromís municipal “per aconseguir uns pressupostos municipals amb perspectiva de gènere” i “intensificar les seues polítiques d’igualtat entre homes i dones per a l’eliminació de les violències masclistes i fomentar valors d’igualtat en l’àmbit escolar i en campanyes de sensibilització per a l’eliminació del sexisme, és una absoluta prioritat. I ací està l’oficina d’Igualtat que hem obert al barri del Cabanyal, els recursos que estem invertint per previndre les violències masclistes o la creació del servici d’Igualtat per primera vegada en la història en l’Ajuntament de València. També l’increment de pressupost i personal, i la convocatòria per primera vegada a l’oferta pública d’ocupació de l’Ajuntament de perfils professionals especialitats com són agents d’igualtat i promotors/promotores d’igualtat”.

Finalment, en el Consell Municipal de les Dones i per la Igualtat també es farà una breu presentació, per part d’una professora del departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València (UV) de les línies genèriques del treball que la UV ha plantejat per abordar l’anàlisi de les falles des d’una perspectiva de gènere, tal com es va decidir en la reunió de la comissió de treball sobre falles del Consell del passat 23 de gener. La idea principal és la de desenvolupar una metodologia participativa que incloga a tots els agents de la festa i les entitats feministes de la ciutat.

 

Arxivat en: 2018, 8 de març, Ajuntament, igualtat, Isabel Lozano, Universitat Popular

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *