El nou carril EMT de Navarro Reverter que va des de plaça Amèrica fins a Porta de la Mar ha entrat en funcionament este matí. Esta reestructuració comporta que Porta de la Mar funcione com a rotonda per al trànsit.

La via queda estructurada com estava abans de les obres, amb un carril EMT i dos carrils per al trànsit des de plaça Amèrica fins a Porta de la Mar. També s’ha eliminant l’estacionament, però es manté la via de servici des de  plaça Amèrica en sentit Porta de la Mar per a accedir-hi a les propietats i guals.

No obstant això, encara continuen els treballs i algunes ocupacions a les zones mencionades. Està previst que en Porta de la Mar s’instal·len dues plataformes intercanviadores de l’EMT –una entre el carrer de la Justícia i General Palanca, l’altra entre General Palanca i carrer del Palau de Justícia- i que, al carrer del Palau de Justícia, la illeta on para l’EMT es desplace perquè el transport públic guanye un carril.

La idea és millorar l’accés al centre de València en transport públic i optimitzar les línies d’EMT que hi circulen, millorant la qualitat i la rapidesa del servici.