L’acord signat per l’Ajuntament i la Generalitat per facilitar el cobrament de multes de trànsit i de l’ORA a persones empadronades a la Comunitat Valenciana però fora de la ciutat de València ha permés, de moment, el cobrament de 2,3 milions d’euros. Esta quantitat suposa el 20% del total d’un deute assumit pel consistori davant l’impagament d’estes infraccions que, durant els últims quatre anys i fins a la signatura de l’esmentat conveni, “suposaven una falta d’equitat amb els propis veïns i veïnes de la ciutat”. Així ho han destacat l’alcalde de València, Joan Ribó, i el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, després d’una reunió en dependències municipals en què han donat a conèixer la pròxima reunió del Consell Rector de la Marina, per a principis de març, i l’estabilitat i “bona marxa” de Fira València.

Pel que fa al conveni per al cobrament de multes al veïnat d’altres localitats, l’alcalde ha manifestat la “necessitat de fer complir les normes de convivència en igualtat de condicions per a totes les persones, siga quin siga el lloc on estiguen empadronades. Així millorem la mobilitat, la circulació i la convivència de totes les persones que viuen i es mouen a València”. Estos 2’3 milions d’euros recaptats suposen un 20% del total, i suposa recuperar uns fons públics “que els anteriors gestors havien sigut incapaços de recaptar per la falta de sintonia entre les administracions que presidien”.

A este respecte, el conseller ha confirmat que este “és un exemple de col·laboració que ha solucionat un problema d’equitat, que a més ha permés la recuperació d’un deute, i de fet l’experiència es generalitzarà a altres llocs”. A més, “a l’estiu s’agilitzarà més el procés perquè comptarem amb un llistat de creditors en el qual treballa una Comissió Tècnica”, ha dit.

EL CONSELL RECTOR DE LA MARINA ES REUNEIX EN MARÇ

Durant la reunió, Joan Ribó i Vicent Soler també han abordat l’evolució de la Marina, un tema que, en paraules de l’alcalde, “és molt més complicat d’abordar perquè en la seua gestió intervenen 3 administracions, i el govern central fins ara no ha avançat en tot allò que des de València estem tractant d’impulsar. La Generalitat i l’Ajuntament hem reclamat en repetides ocasions la reunió del Consell Rector de la Marina (màxim òrgan decisori), que finalment es reunirà a principis de març”, ha anunciat.

“Hi ha molts assumptes aturats com ara el projecte del Museu del Mar, impulsat per l’Ajuntament i la Diputació de València, o el deute, i altres de funcionament diari que són fonamentals, i hem de posar en marxa perquè la Marina va bé i deixant a banda la part financera, té uns resultats positius, però requereix un Consell Rector que actue”, ha explicat l’alcalde.

LA FIRA, APARADOR DE LA PRODUCCIÓ VALENCIANA

 D’altra banda, Joan Ribó ha afirmat, que gràcies a esta col·laboració “entre administracions responsables” també es pot dir que “la Fira torna a funcionar, d’una manera dinàmica, ja que ha recobrat el seu valor com a aparador de tota la producció valenciana”.

“La Fira, quan vam arribar al govern, era un mort, un mort de molts milions d’euros, amb una quantitat de problemes de tot tipus: laborals, econòmics, i en estos moments podem dir, amb tranquil·litat, que estem posant en marxa una fira que ha de ser motor econòmic i també turístic”.