El ple municipal refrenda el seu suport a l’horta amb ajudes per a agricultors i ramaders

L’Ajuntament de València bonificarà el 95 % de la quota integra de l’Impost de Béns Immobles de naturalesa rústica i ramadera. Així s’ha aprovat al Ple municipal per unanimitat, en una moció alternativa on també s’insta el Govern de l’Estat que es reduïsca el màxim possible el mòdul que aplica a l’activitat agrària per a la propera campanya de la renda de l’any 2017.

A més, el Ple insta tant el Ministeri d’Agricultura com la Conselleria d’Agricultura a elaborar un pla per a la modernització del regadiu, amb especial atenció a l’estalvi, la depuració terciària, el reciclatge i la reutilització d’aigües depurades que contribuïsca a pal·liar el dèficit hídric estructural de la Comunitat Valenciana. Un fet, el dèficit hídric, que també es vol pal·liar demanant la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que construïsca nous pous de sequera a l’àmbit de la Vega de València.

La regidora d’Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo, que ha mostrat la seua satisfacció per l’acord, ha criticat que durant “els 24 anys de govern del PP a la ciutat, l’agricultura ha estat un tema menor i no se n’ha parlat”. A més, ha destacat que quan s’ha degenerat una zona de la ciutat durant tant de temps, és molt costós recuperar-la.

Arxivat en: 2018, Agricultura, Ajuntament, Consol Castillo, Horta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *