L’EMT dóna a Mali un autobús amb material sanitari, en el marc del programa “Solidaritat sobre rodes”

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha donat per segon any consecutiu un autobús a la ONG CC Ajuda al Desenvolupament per a Mali, que serà traslladat al país africà i utilitzat com a transport escolar. Enguany, a més, l’enviament compta amb la col·laboració de l’Hospital General de València, que aporta material sanitari que es transportarà en el mateix autobús.

Es tracta del segon any en què EMT València col·labora amb el projecte ‘Solidaritat sobre rodes’ que està impulsat pels propis treballadors i treballadores de l’empresa pública. De fet, l’autobús serà conduït fins a Bamako (en Mali) per dos conductores d’EMT, en un contingent integrat per altres quatre persones, entre elles un mecànic de l’empresa.

L’autobús donat correspon als últims retirats de la circulació després de l’adquisició de nous vehicles. Abans del seu trasllat a Àfrica, el vehicle ha sigut sotmés a una revisió per tal de garantir que arriba en les millors condicions i que pot complir la seua funció de transport escolar i sanitari. L’autobús ha sigut pintat durant el cap de setmana per l’artista Julieta XLF, qui també viatjarà en el comboi i pintarà la clínica on va destinat el material sanitari, en la localitat de Samayana.

L’autobús eixirà de les cotxeres d’EMT diumenge que ve, 28 de gener, cap al port d’Algesires, des d’on partirà amb vaixell fins a Tànger (El Marroc). Des d’allí serà conduït per personal d’EMT València creuant el Sàhara fins a endinsar-se en Mali.

La iniciativa compta amb la col·laboració de l’Hospital General de València, que aporta material sanitari destinat a una clínica de cirurgia pediàtrica i ginecologia ubicada al poblat de Samayana.

UN ALTRE AUTOBUS PER A CAMERUN

De manera paral·lela, EMT València està tancant els tràmits per a donar un altre autobús, en este cas destinat a Camerun, amb la col·laboració de ‘Projecte Malima’. Es tracta d’un vehicle que eixirà en les pròximes setmanes carregat amb mosquiteres que els cooperants pertanyents a EMT repartiran en diferents poblats per a fer front al problema de malària que hi ha en el país.

Estos seran el quart i el quint autobús donat en els últims dos anys des de l’EMT. A més del destinat a Mali l’any passat, dos més van ser destinats als campaments de refugiats de Tinduf, al Sàhara Occidental, mitjantçant la col·laboració amb ONGs i la Universitat Politècnica de València.

Arxivat en: 2018, Ajuntament, EMT, Giuseppe Grezzi, Solidaritat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *