L’Ajuntament unifica la il·luminació de l’entorn del Palau de la Música

L’Ajuntament ha substituït els punts de llum que envolten el Palau de la Música per tal d’unificar la il·luminació al voltant d’este edifici. Amb esta intervenció, realitzada amb un projecte financiat per l’IDAE (Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía), es produirà un estalvi energètic de 6.513 euros anuals, ja que la nova il·luminació LED i d’hal·longenur consumeix menys que l’anterior, tal com ha explicat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.

La càrrega total prevista per a esta nova instal·lació és de 4.377,45 W corresponents a un total de 61 punts de llum, amb font lluminosa d’halogenur metàl·lic (de 70W, 50W i 35W) i 9 amb font lluminosa de LED de 75 W, més el consum corresponent als seus equips auxiliars.

D’altra banda la potència dels punts desmuntats suposa un total de 21.717 W de potència corresponent a un total de 26 punts de llum de 400 W i 49 punts de llum de 150 W i 13 punts de llum de 100 W, de potència nominal, més el consum corresponent als seus equips auxiliars.

Tot açò representa una disminució global de potència nominal de 17.421,50 W. Quant a l’estalvi energètic s’obté la xifra 49.176 kWh any o, el que és el mateix, 6.512,81 euros any. El cost de l’actuació és de 14.588,73 euros.

El regidor Sergi Campillo ha explicat que “el parc de la instal·lació d’enllumenat de la ciutat està format per 107.000 llums, dels quals s’han substituït de l’ordre de 36.000 llums, el que suposa al voltant del 33,64% del total en només 2 anys i mig de govern”.

A més, amb el projecte de Millora d’Eficiència Energètica de la instal·lació d’Enllumenat Exterior de la Zona Nord aprovat en desembre es preveu actuar sobre un total de 3.050 unitats a les que cal de sumar 1.500 unitats de les que ja s’han canviat amb el projecte de participació ciutadana que va presentar el govern municipal i que ha sigut votat per la ciutadania.

“Per l’inqüestionable compromís que este equip de govern té amb totes les persones que viuen en esta ciutat, especialment les dels barris perifèrics i els pobles que han sigut les grans oblidades durant molts anys, les actuacions impulsades s’estan realitzant en tota la ciutat havent-se actuat ja en tots els districtes de la ciutat”, ha conclós Campillo.

Arxivat en: 2018, Ajuntament, Cultura, Glòria Tello, Palau de la Música

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *