El regidor de Govern interior, Sergi Campillo, ha informat de que en la sessió de hui dimecres la Mesa General de Negociació ha aprovat les bases dels processos opositors de les noves 40 places d’agent de Policia Local i de 29 places del cos de bombers.

 “Estes bases van ser prèviament negociades en les Meses Tècniques de Policia i de Bombers entre la Regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato i els sindicats presents. Una volta aprovades en meses tècniques, han sigut aprovades en la Mesa General de Negociació”, ha detallat Campillo.

 Les bases de les 40 places de Policia Local corresponen a l’Oferta Pública d’Ocupació (OPE) del 2017. Cal sumar a estes 40 places les 30 de l’OPE de 2016 -el primer procés opositor en una dècada- el procés de les quals ja va ser aprovat i està actualment en marxa.

“De fet, en la pròxima Junta de Govern Local aprovarà el tribunal que dirigirà esta oposició i si no hi ha cap imprevist, el primer examen es realitzarà al llarg del mes de gener del 2018. Hui per tant, hem aprovat les bases de les noves 40 places que s’afegiran a les 30 aprovades l’any passat”, ha explicat el regidor.

Les bases de les 29 places de bombers corresponen a l’acumulació de les places de les ofertes públiques d’ocupació del 2016 -18 en total-  i del 2017 -onze places més. “Estes noves 29 places de bombers seran les primeres en una dècada en convocar-se i suposaran un reforçament molt important de la plantilla, actualment infradotada”, ha dit Campillo.

“Com a novetat molt important en estes dos bases és que hem introduït un mecanisme per a garantir al màxim la transparència i l’objectivitat del procés opositor. Bàsicament hem seguit el model implementat en el Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de València, en una oposició recent a bombers conductors”, ha comunicat Campillo.

En el primer examen tipus test i teòric d’ambdós processos, cada membre del tribunal opositor deurà portar un conjunt de preguntes elaborades i mitjançant sorteig es formaran dos possibles exàmens complets. A continuació, en un sorteig públic es determinarà quin dels dos models serà finalment l’examen de la prova teòrica tipus test. “Vull agrair la col·laboració del Consorci per resoldre els dubtes al respecte i en especial al seu diputat provincial, Josep Bort, per haver-nos explicat com havia sigut el procés que ells ja han realitzat”, ha continuat explicant Campillo.

Campillo també ha volgut recordar que amb esta aprovació el Govern de la Nau complix la seua paraula d’aprovar les bases de policia i bombers en Mesa General abans de finalitzar l’any. “Este govern té un compromís inequívoc amb el reforçament de les plantilles de policies locals i bombers. Estos processos tenen la seua complicació, com totes les polítiques de personal, que han de ser negociades amb els sindicats, però el que està fora de tot dubte és la voluntat de reforçar les plantilles després de la destrossa actuació provacada per l’anterior equip de govern del PP, que no va convocar ni una sola plaça en més d’una dècada”, ha denunciat.

“En tot cas, com a regidor de personal i davant els pressupostos generals de l’Estat, torne a reclamar, com ho va fer el Ple de l’Ajuntament fa alguns mesos, que el govern central anul·le la taxa de reposició per a policia local i bombers, de manera que puguem convocar les places necessàries per a estabilitzar les nostres plantilles i no com ara, que estem sotmesos a una taxa de reposició aprovada amb els vots de PP i Ciudadanos que ens impedix convocar places de manera lliure. Açò és un absurd que ha de finalitzar l’abans possible”.

Finalment, el regidor ha agraït també la col·laboració dels sindicats de la Mesa General, “amb qui mantenim una relació sincera i fluïda per millorar l’administració municipal i bona prova d’això és la pràctica unanimitat en quant a l’aprovació d’estes bases o per recordar-ho, l’aprovació unànime del conveni col·lectiu de l’Ajuntament”.

Les bases dels processos opositors de les noves 29 places del cos de bombers han sigut aprovades per unanimitat i les 40 places d’agent de Policia Local amb tots els vots a favor excepte una abstenció.