Ajuntament i Generalitat signen l’anualitat de l’ARRU del Cabanyal-Canyameral per un import de 5 milions per a continuar la rehabilitació del barri

El conveni corresponent a l’anualitat 2017 del conveni de col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament de València per a gestionar les actuacions de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) del barri del Cabanyal-Canyamelar, amb un import de 4.918.050 euros, ha sigut signat en l’Alcaldia de València per l’alcalde Joan Ribó i la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, en un acte al que han assistit també els regidors d’Urbanisme, Vicent Sarrià, i Habitatge, María Oliver, a més de la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, i el Gerent de la Societat Cabanyal-Canyamelar, Vicent Gallart. Amb L’ARRU s’estan rehabilitant 602 habitatges, altres 18 s’estan edificant i també s’estan realitzant obres de reurbanització en el barri.

“Vull mostrar la meua satisfacció per la signatura d’este conveni, l’ARRU, que és un acord fonamental amb el qual fem un pas més per a la rehabilitació i la construcció de nous habitatges en el Cabanyal-Canyamelar i que enfila perfectament en la política del Govern de la Nau, en el sentit que nosaltres apostem fonamentalment per fomentar la rehabilitació, que és un element clau en este moment per a l’urbanisme de la ciutat”, ha afirmat Joan Ribó després de la signatura d’eixe document que estableix una subvenció de 4.918.050 euros per a l’exercici de 2017, amb els quals continuar el procés ja iniciat amb l’ARRU, gràcies al qual s’estan rehabilitant 602 habitatges, altres 18 s’estan edificant, a més de realitzar-se obres de reurbanització en el barri.

DE DERROCAR A REHABILITAR

Ribó ha recordat que allò signat hui “és una addenda d’un acord previ que signàrem i indica dos coses: la primera que este pla ARRU funciona i hem hagut de suplementar-lo, i la segona que del primer acord que signaren la gent que ha iniciat els seus processos de rehabilitació ja ha començat a cobrar, sense els retards de molts anys que es produïen en el passat.”. En opinió de l’alcalde, ”açò és un indicador que les coses s’estan fent bé i amb la màxima diligència, i que la situació en el barri del Cabanyal-Canyamelar està avançant a poc a poc en el camí de convertir-se en un barri amb una òptima qualitat de vida, que és nostre l’objectiu.”

SÍMBOL DE TOTES LES ACTUACIONS DE REHABILITACIÓ

Este conveni, signat en el marc del Pla Estatal d’Habitatge 2013-2016, estableix una subvenció per a l’exercici 2017 de 4.918.050 euros, dels quals la Generalitat aporta 1.170.300 euros i el Ministeri de Foment, 3.747.750 euros. En declarar-se el barri del Cabanyal-Canyamelar Àrea de Regeneració i Renovació Urbana, es va establir una inversió total de 14.294.402,98 euros a aportar fins a 2017 pel Ministeri de Foment, la Generalitat, l’Ajuntament i els particulars, l’esforç dels quals ha sigut valorat “molt positivament” pels signants, igual que la col·laboració institucional per a la recuperació d’aquest barri tan emblemàtic per a la ciutat.

“En l’actual legislatura, la col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament de València ha permès posar en marxa projectes que estaven abandonats o paralitzats per la falta de planificació de l’anterior govern” ha conclòs l’alcalde. A més del Cabanyal, la reurbanització de la Plaça de Bruges, la reactivació de la T2 de Metrovalencia, el Parc Central, els Embulls del Port, l’Autoritat de Transport Metropolità o les obres de reurbanització del barri de la Torre.

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Conveni ARRUS, Joan Ribó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *