L’Ajuntament i la Fundació Trinidad Alfonso signen un conveni per a crear nou circuits saludables

L’alcalde de València, Joan Ribó, en representació de l’Ajuntament, i Elena Tejedor, com a directora de la Fundació Trinidad Alfonso, han signat hui un conveni de col·laboració per a la construcció de circuits saludables, el primer dels quals serà el de Tarongers, que discorrerà al costat de les universitats públiques valencianes en un traçat de més de 2’5 quilòmetres i començarà a senyalitzar-se després de les festes de Nadal. A este primer circuit saludable li seguiran altres 18 més repartits per tota la ciutat, nou dels quals seran condicionats per la citada fundació, que assumirà així les despeses previstes. Es tracta de rutes ja existents i utilitzades, que este projecte farà més visibles i atractives per a la ciutadania i els visitants de València.

“Per a l’Ajuntament de València és d’agrair el treball que fa la fundació Trinidad Alfonso en l’adaptació de la ciutat a les a les noves característiques i formes de practicar l’esport o fer exercici”, ha afirmat Joan Ribó després de la signatura del conveni. “En estos moments moltíssimes persones corren i caminen per València en una pràctica cada vegada més habitual no solament per a molts milers de persones que vivim ací, sinó també per a la gent que la visita. Estos circuits saludables són un pas molt significatiu per a fer de València una ciutat esportiva, una ciutat sostenible i una ciutat amable, per als nostres veïns, i també de cara als turistes i visitants.”

SENYALITZAR I POSAR EN VALOR

Amb ester conveni, les dues parts signatàries convergeixen en l’objectiu de crear una xarxa de circuits saludables “que atenga la creixent demanda d’espais per a l’activitat física i l’esport en entorns oberts d’una forma segura i accessible per a tots. Amb esta xarxa es busca  fomentar l’augment dels nivells d’activitat física en la ciutadania” i que “servisca al seu torn per a millorar la cohesió social i fins i tot la posada en valor del patrimoni cultural.”

En el conveni s’afirma que “estos circuits, pensats per a tots els nivells d’activitat física relacionats amb la marxa o amb la carrera a peu, estaran destinats a totes les edats i discorreran per espais públics senyalitzats degudament amb panells informatius, punts d’hidratació, estacions d’estirament i musculació, etc.”

Els nou circuits en els quals participarà la fundació Trinidad Alfonso són: Parc de Capçalera (2,5 km) de Manuel de Falla a Pio Baroja; Jardí del Túria (1,8 km), del Parc Gúlliver al Pont Ángel Custodie; Boulevard Sud (6,4 km), de la Avinguda del Cid a Ciutat de les Arts i els Ciències; Marina Real (2,85 km), de la Esplanada Marina a Moll de Ponent; Passeig Marítim (2,35 km), del Passeig de Neptú a la rotonda del carrer Pavía; Tarongers (2,35 km), de la avinguda Catalunya a Passeig Marítim; Rotonda Nord (4,05 km), de la avinguda Joan XXIII a la Adva de Catalunya; Bioparc (2,64 km + 2,05 km), de la Av de les Corts Valencianes a Póo Baroja, i Centre Històric, que anirà de les Torres de Serrans a les Torres de Quart.

CIRCUIT DE TARONGERS

La iniciativa arranca amb la ruta de Tarongers, que constarà de 2,55 km, amb un pressupost orientatiu de 52.076 euros, tindrà un temps d’intervenció a l’entorn dels 3 mesos. En este cas concret es realitzarà una senyalització en el terreny i, a més, s’aprofitarà per a realitzar diferents intervencions en les zones contigües, tals com la instal·lació d’espais d’entrenament, estirament o hidratació. Una vegada recepcionat el circuit per part de l’Ajuntament de València, s’encarregarà del seu manteniment però el cost durant cinc anys serà assumit per la Fundació.

“Amb este conveni, l’Ajuntament de València millora la qualitat de vida de la ciutadania mitjançant el foment de l’activitat física i un estil de vida més saludable. Existeix un augment global de vida sedentària que poden causar seriosos riscos a la salut de les persones i poden tindre conseqüències negatives tant socials com econòmiques. Les ciutats i el seu espai públic poden i deuen de contribuir d’una forma segura i accessible a estimular l’augment dels nivells d’activitat física en tota la població, sent a més una eina essencial per a millorar la cohesió social dels seus habitants”, segons l’alcalde Joan Ribó.

 

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Esport, Joan Ribó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *