La regidoria de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de València, dirigida per Pilar Soriano, ha obert hui al carrer Pepita Samper (Quatre Carreres) un nou i renovat espai verd que havien sol·licitat els veïns i veïnes a través de la iniciativa dels pressupostos participatius.   

“La parcel·la que s’ha enjardinat té una superfície de 812,85 metres quadrats, tots ells de titularitat municipal. És un espai acotat per quatre voreres, i l’obra preveu que el parc s’estenga al llarg de tot el carrer de Pepita Samper en els anys pròxims, de forma que acollirà 4.317,78 metres quadrats”, ha anunciat la regidora Soriano.

Concretament ha sigut durant els mesos de setembre i octubre quan la regidoria de Parcs i Jardins ha realitzat els treballs de remodelació del jardí existent al carrer Pepita Samper, al costat de carrer de Sapadors.

S’ha destinat per a l’obra un pressupost de 55.744,07 euros. El projecte ha consistit en una malla d’elements en diagonal que, de manera transversal, generen accessos continuats al parc, fomentant així el seu recorregut intern. Una altra trama en la direcció contrària, recorre el parc de forma longitudinal, creant un passeig que permet sense eixir-ne, recórrer tota la superfície.

La trobada entre les dues trames crea geometries triangulars de diferents mesures que acullen els espais segons el seu programa previst. Tres dels triangles sorgits, es destinen a jocs infantils, amb gronxadors, molles, balancins i jocs de taula que complementen les activitats dels més xicotets i xicotetes.

Pavimentats amb cautxú de seguretat i recolzats per bancs i papereres, satisfan les necessitats de la zona i el compromís amb el barri. Sis espais de vegetació, la meitat d’ells amb vegetació arbustiva en altura i arbres de tipus moreres respectats com preexistències, i l’altra meitat com praderies lliures per a l’esbarjo o l’estada agradable.

La resta de les zones, enteses com a passeig amb paviment de llamborda o com a zones d’estada semi-pavimentades, combinant la praderia amb la llamborda, bancs i papereres, creant atmosferes verds accessibles i adaptades a tota la població.

Les geometries, els camins, les estades i l’abundant vegetació, crearan un espai únic a la ciutat donant resposta a la necessitat del barri de Quatre Carreres i de tots els veïns seguint amb el compromís de la revitalització de l’espai públic. S’ha instal·lat un sistema de regadiu per aspersors i optimitzat l’acollida de les aigües de pluja, utilitzant de manera sostenible tots els recursos del nostre entorn.