Pilar Soriano, regidora de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de València, ha anunciat hui que la seua regidoria ha adjudicat les obres de la remodelació total de la plaça i el jardí Joaquín Dualde, amb una superfície de 1.500 metres quadrats, situats al barri de la Saïdia. L’import final pel qual s’ha adjudicat l’obra és de 125.812 euros, el que suposa una baixa econòmica del 15% respecte al preu original de la licitació.

 “Realitzarem la remodelació total de la superfície, que a dia de hui està ocupada per un parc que no compleix amb els paràmetres d’accessibilitat exigibles per la normativa actual. Amb esta actuació deixarem la plaça totalment accessible per tots els seus fronts”, ha assenyalat Soriano.

La regidora ha explicat que a la zona nord es realitzaran unes formes corbes tant en elevació com a depressió per a crear un circuit de fàcil accés i on s’ubicaran els jocs esportius.

A la zona sud se situaran dos zones de jocs infantils per edat. A la zona Oest, es crearà una plataforma a nivell a la qual es tindrà accés mitjançant una rampa des de la zona est, i a través de les escales del tobogan i del rocòdrom, situats a la zona sud, que actualment està ocupat per un parc que no compleix amb els paràmetres d’accessibilitat exigibles per la normativa actual.

ZONES DE JOCS

 Hi haurà tres zones de joc per edats i una quarta amb els jocs biosaludables. La zona més propera al vial, es tancarà amb un banc corregut que evite l’eixida dels xiquets al trànsit rodat. Els bancs es realitzaran mitjançant pedra d’escullera o bloc de formigó servint al seu torn de límit de les diferents zones.

 A més a més, es disposaran quatre fanals, un per a cada zona, del model i es realitzarà una nova instal·lació d’una font abeurador en els voltants de l’actual.

VEGETACIÓ DIVERSA

Pel que fa a l’arbrat s’ha triat la plantació de pins i magraners, freixos, lledoners, roures, carrasques i moreres, mentre que d’arbustos es posaran murtes, marfulls, alocs, arboços, margallons, llentiscles, aladerns i estepes. Les obres s’han adjudicat a Vivers Centre Verd S.A. i començaran en el mes de novembre.