Pilar Soriano, regidora de Parcs i Jardins de l’Ajuntament, ha anunciat hui que s’ha adjudicat per 150.685 euros –el que suposa una baixada del 19,5 % respecte del preu de licitació inicial– les obres del projecte que aborda l’ampliació del Parc de la Rambleta de València mitjançant 54 horts urbans i 7 taules de cultiu, un projecte “preciós i il·lusionant, que dotarà de més zones verdes el barri de Sant Marcel·lí”, ha dit Soriano.

 Segons ha explicat la regidora Soriano el conjunt constarà de diverses zones: la zona principal, destinada als bancals i taules de cultiu; l’esplanada d’accés, compartida amb el Molí del Tell; una zona de servici tocant al molí on se situa un safareig per al reg per inundació; i una àrea per a l’intercanvi de productes agrícoles i la socialització dels usuaris dels horts.

Concretament els horts se situaran a la part més oest del Parc i del Molí del Tell i compartiran l’accés per l’esplanada situada en la part nord de l’antic molí. L’estructura de l’ampliació serà reticular, és a dir, que estarà formada per un conjunt de barres interconnectades i entrecreuades unides per mitjà de nusos formant triangles.

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES DEL JARDÍ

Respecte a les qüestions més tècniques, es pot dir que els paviments seran de terra morterenca amb rastells de formigó de 20x8x50 cm en vials i escocells. La xarxa de reg consistirà en una xarxa de séquies de lloses i blocs de formigó esquerdejats amb morter de ciment i el drenatge de l’aigua procedent dels horts es realitzarà per mitjà de tubs perforats de PVC corrugat. Les aigües sobrants s’evacuaran a la xarxa de reg del Parc de la Rambleta.

Pel que fa a la bassa que s’instal·larà serà de formigó armat de 8.70×7.07×3.00 m que permetrà a l’aigua guanyar cota per a poder regar per gravetat. L’aigua es rep bombada des del pou de subministrament del Parc de la Rambleta. Comptarà amb una escala metàl·lica i una torreta elevada sobre el nivell de l’aigua per al seu manteniment.

D’altra banda, les set taules de cultiu seran de 3.50×1.50×0.80 m de fusta de pi, amb contenidor de 50 cm de profunditat i nou potes de fusta. Els baüls de resina en seran 61 amb unes dimensions de 58x119x40 cm amb sistema de tancament amb cadenat per a emmagatzemar apers de cultiu.

El termini d’execució de les obres és de quatre mesos i es durà a terme per part de l’empresa Pavasal.