La Comissió Permanent Especial de Suggeriments i Reclamacions ha abordat l’informe de queixes i suggeriments corresponent al període entre el 16 de setembre i el 15 d’octubre d’enguany, un mes en què l’Ajuntament ha rebut 725 peticions de la ciutadania: 603 suggeriments, 65 reclamacions, 52 peticions del Síndic de Greuges, 3 peticions del Defensor del Poble i unes altres dos comunicacions que no entren en els anteriors apartats. Totes, a través dels diversos canals que l’Ajuntament de València oferix als veïns i veïnes de la ciutat: la pàgina web, el telèfon, el registre d’entrada i la seu electrònica.

Respecte al mateix periode de l’any anterior les peticions experimenten una disminució en termes generals del 28,7%, ja que s’ha passat de les 1.017 de l’any anterior a les 725 de l’actual.  Concretament s’ha registrat un descens considerable en els suggeriments, on s’ha passat de 920 peticions a 603.

Les àrees de Medi Ambient i Protecció Ciutadana són les que han rebut més peticions veïnals (234 i 108, respectivament), mentre que Mobilitat Sostenible i Desenvolupament Urbà i Vivenda són les àrees que han rebut més peticions d’informes per part de l’Oficina de Suggeriments i Reclamacions, amb 23 i 20, respectivament.

Els servicis prestats en via pública i els de neteja en via pública han sigut els que més comunicacions han focalitzat, mentre que els districtes des d’on s’han rebut més comunicacions veïnals han sigut els de Quatre Carreres (58), Campanar (55) i Ciutat Vella (48). Els districtes on més s’han reduït les peticions veïnals respecte al mateix període de l’any anterior són els de Ciutat Vella (-54%), Saïdia (-52%) i Pobles del Nord (-50%).