Dilluns, dia 30, hi ha previst l’inici de les obres de condicionament de l’àrea de vianants del pas subterrani entre la Gran Via de les Germanies i la Gran Via de Ramón y Cajal, que permet el pas de vianants sota les vies de l’estació de RENFE de la ciutat de València i que, a més, connecta amb l’estació de metro de Bailén. El regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha posat en valor que estes obres seran les primeres que es realitzaran en este pas inferior des de la seua implantació inicial ja fa més de mig segle.

La intervenció municipal pretén resoldre l’estat actual del pas, amb les parets, el sòl i el sostre amb un aspecte degradat, amb humitats i brutícia, on s’ha acumulat la sutja dels gasos de l’escapament dels automòbils. El condicionament consistix en tot un seguit d’actuacions per garantir la seua funcionalitat en les adequades condicions de salubritat i seguretat. “El govern de Joan Ribó soluciona novament un problema que des de fa molts anys ha suscitat moltes reivindicacions veïnals i que els diferents governs centrals no han resolt en tindre paralitzat el Parc Central des de fa molts de temps”, ha afirmat Grezzi.

A més, s’instal·laran càmeres de seguretat i dos elevadors, un a l’eixida amb el carrer de Cuba i l’altre a l’eixida amb Bailén, per garantir l’accés a totes les persones en igualtat de condicions. “Complim amb el nostre compromís per fer una ciutat més inclusiva garantint l’accessibilitat, per fer una ciutat més amable amb tota la seua gent”, ha explicat.

Per altra banda, el pas inferior s’aïllarà acústicament mitjançant grans finestres. També s’hi instal·larà ventilació i una nova il·luminació, amb enllumenat d’emergència i senyalització. A més, es renovarà el paviment en tot el pas inferior i s’instal·larà un fals sostre, que serà igual al de l’estació de Bailén.

S’estima que esta intervenció municipal, adjudicada amb un pressupost de 279.543,95 euros, tindrà una duració de tres mesos. Durant tot eixe temps es permetrà el pas de vianants pel mateix túnel.