La regidoria de Govern Interior ha aprovat el projecte bàsic i d’execució de reparació de la teulada de l’edifici consistorial que dóna al carrer d’Arquebisbe Mayoral. Es tracta de la reparació d’esta part de la coberta de la casa consistorial, així com de la cornisa i la façana que estan afectades per l’entrada d’aigua des de fa anys.

Com ha explicat el regidor Sergi Campillo “de fet, el projecte es planteja per l’entrada reiterada d’aigua durant les temporades de pluja. Com no s’han localitzat on estaven desperfectes concrets que generen les goteres, finalment s’ha decidit la reparació completa de tota la zona, que es veu afectada quan es produeixen pluges”.

El regidor Campillo ha dit que amb la intervenció “dignifiquem les instal·lacions de l’oposició, ja que feia molts anys que l’oposició venia patint goteres quan plou i fred per no estar ben aïllades tèrmicament les finestres de l’exterior. Esta obra havia d’haver-se fet fa molts anys per part del govern anterior, igual que la reforma dels lavabos de l’oposició, que no eren ni accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. Totes dos obres i per tant, la dignificació de les instal·lacions on fa el seu treball l’oposició, van a ser realitzades pel govern de Joan Ribó”.

Així, es planteja la reparació de la cornisa que presenta clavills i microclavills i que necessita una intervenció de reparació, així com la substitució del canaló i de les seues urpes, ja que la seua degradació està deteriorant la cornisa.

També es planteja la substitució de les finestres de l’àmbit d’intervenció, ja que han perdut l’estanquitat, així com la reparació de la serralleria existent eliminant part de la sobrecàrrega actual causada per la superposició de paviments i recuperant l’aspecte original de la façana, col·locant els barrots eliminats en intervencions anteriors.

El pressupost de les obres és de 293.318 euros, que correspon a un total d’execució per contracte 242.412 euros, més 50.906,59 euros d’IVA. El termini d’execució és de quatre mesos i mig.

“Amb estes obres no només estem reparant els problemes de part del patrimoni arquitectònic municipal, sinó que també evitem qualsevol mal major que puga afectar a una zona que és molt concorreguda per veïnat i visitants de la ciutat. Una actuació que s’hauria d’haver realitzat fa anys”, ha explicat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.