L’edifici de Las Naves ha acollit hui la celebració d’una jornada de sensibilització en matèria de codi de conducta i prevenció del frau que ha organitzat l’Ajuntament en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà i Sostenible (EDUSI), que ja ha començat a desenvolupar-se al Cabanyal-Canyamelar amb una inversió total de 30 milions d’euros cofinançats per l’Ajuntament i la Unió Europea. El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha inaugurat esta trobada, en la qual han participat experts com Manuel Villoria Mendieta, Joan Llinares Gómez i Antonio Minguillón Roy. En la seua intervenció, l’edil ha defensat que “l’Administració ha d’estar implicada en la lluita contra el frau”.

 “Es tracta d’una jornada molt important per a l’Ajuntament de València perquè des del Govern de la Nau estem incidint molt en la lluita contra el frau i estem formant el personal funcionari perque prenga mesures en esta línea i gestione bé els recursos públics”, ha explicat el regidor.

Sergi Campillo ha assegurat que “tant els politics com els funcionaris i funcionàries han d’implicar-se en la lluita contra el frau”. També ha parlat de “l’obligació dels gestors d’establir totes les mesures sobre això per a aconseguir la màxima eficiència amb valors étics”.

Per altra banda, l’edil ha recordat l’aposta de l’equip de govern, que avala la formació contínua dels funcionaris i funcionàries, “tal com ho demostren projectes com l’aula oberta, nou espai de formacio virtual que acosta les novetats legislatives i administratives al personal de l’Ajuntament perquè atenga millor la ciutadania”.

Manuel Villoria Mendieta, catedràtic de Ciència Política a la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid (URJC) i director de l’Observatori en Bona Governança, ha sigut el primer dels tres ponents a intervindre en esta jornada sobre prevenció del frau, en la qual ha explicat “els marcs d’integritat organitzacional”.

Seguidament, Joan A. Llinares Gómez, director de l’Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana i director de l’Oficina per la Transparència i les Bones Pràctiques de l’Ajuntament de Barcelona, ha presentat la ponència titulada “El conflicte d’interés, noció i regulació per a la prevenció de la corrupció”.

La jornada, que ha comptat amb un centenar de responsables de l’Administració en els diferents projectes i línies d’actuació de l’EDUSI Cabanyal-Canyamelar, l’ha tancada Antonio Minguillón Roy, auditor de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana des de 1988 i director del Gabinet Tècnic des de 2008. La seua ponència ha abordat el tema “Tècniques d’anàlisi de dades per a previndre el frau”.