L’alcalde de València, Joan Ribó ha expressat hui la seua “ferma condemna” per l’actuació violenta de grups d’ultradreta a la ciutat de València en la jornada d’ahir, i que van causar diversos ferits, principalment en el marc d’una manifestació que, sota el lema de “Sí al valencià”, va ser interrompuda per estos grups violents. Segons ha dit l’alcalde, “València és una ciutat oberta on tot el món té dret a expressar-se i a tindre opinions diferents. És una ciutat de pau on no s’admeten agressions violentes de ningú, i per suposat, tampoc d’elements ultres”. Joan Ribó ha recordat que manifestar-se “és un dels drets fonamentals que recull la Constitució Espanyola. Un dret que des de València reivindiquem”.

“A València” ha continuat l’alcalde, “ens situem del costat de la democràcia, de la llibertat d’expressió i de reunió, i no permetrem que es conculque cap d’estos drets”. Així ho ha dit l’alcalde en un encontre amb periodistes en la visita que ha realitzat a la nova seu de la Universitat Popular en el barri de Nou Moles. En este sentit, Joan Ribó ha exigit a la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana, encapçalada per Juan Carlos Moragues, “en primer lloc que identifique (ja que té els mitjans per a fer-ho) a les persones que van tindre un comportament violent en la vesprada d’ahir, i van insultar, assetjar i agredir físicament a persones que es manifestaven, a vianants que van coincidir en eixe moment allí, i fins i tot a periodistes que cobrien la informació. I en segon lloc, que es preguen contra eixes persones les mesures legals corresponents, perquè no es torne a produir mai més una acció violenta d’este tipus a la nostra ciutat”. L’alcalde ha apel·lat a la responsabilitat de la Delegació del Govern i del mateix delegat, Juan Carlos Moragues, de qui ha dit que, “si és incapaç d’exercir les seues responsabilitats haurà d’abandonar les seues funcions”.

L’alcalde ha expressat la seua solidaritat amb les persones agredides, entre les quals els fotoperiodistes que cobrien la informació per als seus respectius mitjans. L’alcaldia de València s’ha posat en contacte amb la Unió de Periodistes per a expressar el seu rebuig a les accions violentes viscudes ahir, així com per a expressar “el respecte al dret d’expressió i d’informació, que han de prevaldre en qualsevol democràcia”.

Per últim, l’alcalde ha fet menció “de la bona actuació de la Policia Local”, que en els primers moments va haver d’enfrontar-se sola a una situació de conflicte creada pels grups violents, fins que va arribar al lloc dels fets la Policia Nacional.

Ribó espera una condemna de la violència de tots els grups polítics “a uns fets tan execrables com són les agressions físiques i verbals, així com l’assetjament patits ahir”.