L’Ajuntament selecciona les primeres 24 operacions de l’estratègia DUSI i posa en marxa la web informativa

L’Ajuntament ha seleccionat els primers projectes a escometre al barri del Cabanyal-Canyamelar dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI) que suposa una inversió total de 30 milions d’euros fins a l’any 2020, cofinançats al 50% entre l’Ajuntament i la Unió Europea a través dels fons FEDER. Són les primeres 24 operacions d’un total de 47, de les quals 39 està previst que arranquen en este any 2017 que el pressupost de l’EDUSI ascendeix a 3.976.000 euros. En relació al mateix assumpte, hui ha començat a ser operativa la pàgina web de l’EDUSI, dissenyada per tècnics municipals, en les quals s’ofereix àmplia informació sobre esta estratègia que, juntament amb altres iniciatives, persegueix millorar la vida del veïnat del Cabanyal-Canyamelar després de la derogació per part del Govern de la Nau dels plans urbanístics que suposaven la pràctica desaparició del barri.

Altres quatre operacions queden pendents d’aprovació a l’espera de la conclusió de la seua tramitació, però la seua selecció i posada en marxa està prevista per als propers dies. Les ja seleccionades sumen una inversió en el Cabanyal-Canyamelar de més de dos milions d’euros, dels quals el major import correspon a l’operació relativa a la millora energètica de la Llotja de Pescadors, amb un total de 900.000 euros. També el Mercat del Grau és objecte d’una altra de les operacions d’este programa de finançament conjunt Ajuntament –Unió Europea. En este cas el pressupost ascendeix a 169.000 euros.

Igualment destaca la creació d’una Oficina d’Orientació i Informació a Famílies en Situació de Vulnerabilitat per afavorir la regeneració del teixit social d’una zona urbana de la ciutat de València amb alta problemàtica social associada a un entorn desfavorit. En este cas el pressupost contemplat per a l’exercici 2017 ascendeix a 344.500 euros, d’un import total d’1.380.600 euros per al projecte. Per a la redacció del projecte de rehabilitació de la Casa dels Bous es consignen 90.000 euros en una primera anualitat, i per a la redacció del projecte d’espai verd esportiu El Clot, 70.000 euros.

El pressupost d’estes operacions va des dels 2.500 euros en algunes relacionades amb la formació digital dels veïns o la introducció dels comerciants en el denominat comerç obert, fins a una altra relacionada amb l’administració electrònica (21.000 euros), disseny d’identitat comercial (35.000 euros), redacció del projecte d’un Centre de dia per a Majors (49.000); accés universal a les tecnologies (30.000), etcètera.

L’Estratègia DUSI inclou àrees temàtiques tan diverses com a Accés universal a les TIC en condicions d’igualtat i eliminació de la bretxa digital; Mobilitat Urbana Sostenible: Reducció d’emissions de CO2 prioritzant el tràfic intermodal per als vianants, ciclista i de transport públic; Millora de l’eficàcia energètica i augment de les energies renovables: Intervenció en l’edificació de l’Àrea; Protecció, foment i desenvolupament del patrimoni cultural del Cabanyal-Canyamelar-Cap de França; Millora i rehabilitació del medi ambient urbà; Regeneració física, econòmica i social de l’entorn urbà més degradat del barri; Regeneració física i social del barri mitjançant programes de rehabilitació, reconstrucció i accés a l’habitatge; Revitalització del barri mitjançant infraestructures i programes culturals; Millora de l’ocupació i de la integració sociolaboral. Suport a l’empreniment i a la creació d’ocupació; Foment de la reactivació comercial; i Suport integral a les famílies: Inclusió i prevenció comunitària des de la perspectiva de gènere.

LA WEB D’EDUSI

Per a tindre un major accés a tota la informació relacionada amb esta estratègia de desenvolupament urbà pel Cabanyal-Canyamelar, des de hui pot accedir-se a la pàgina web pròpia de l’EDUSI http://www.valencia.es/edusi3c/va (“EDUSI. Una manera de fer Europa”), enllaçant des de la pròpia pàgina web de l’Ajuntament de València.

Els ciutadans i ciutadanes que ho desitgen podran trobar en ella major informació sobre les expressions d’interès de cadascun dels projectes, àrees temàtiques, documents, actes i notícies relacionats amb esta ambiciosa iniciativa recolzada i finançada des d’Europa, així com una breu presentació en la qual l’Alcalde de València, Joan Ribó ressalta que la rellevància de la implicació de la Unió Europea, a través dels fons FEDER, “en un objectiu tan prioritari i necessari com la revitalització i regeneració del Cabanyal-Canyamelar mitjançant una estratègia de desenvolupament urbà i sostenible (EDUSI), és una excel·lent manera de fer Europa i també un valuós suport, una empenta a esta ambició col·lectiva de recuperar un barri de la ciutat de València”.

En la mateixa presentació Ribó afirma que la col·laboració Ajuntament-UE “és un motiu de satisfacció per quants ens sentim europeus, creiem en la identitat europea i en el potencial de les institucions comunitàries com a motor de progrés i eina per afavorir la cohesió, combatre la desigualtat i millorar i augmentar la qualitat de vida de la ciutadania del Cabanyal-Canyamelar. Les valencianes i valencians estem agraïts que la Europa, a la qual pertanyem per ubicació però també per vocació i convicció, se sume a un esforç de desenvolupament urbà i sostenible que canviarà la historia de la nostra ciutat”. El regidor de Relacions amb els Mitjans, Carlos Galiana, ha destacat el treball que es fa des de l’Ajuntament amb esta nova pàgina web per a donar puntual informació de tots els tràmits posats en marxa, així com de la repercussió que tenen sobre el barri.

Arxivat en: 2017, Ajuntament, EDUSI, Joan Ribó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *