Joan Ribó oferix a l’Assemblea Mundial d’Alcaldes una aliança global per la sostenibilitat

Des d’Stavanger (Noruega), l’alcalde de València, Joan Ribó, ha reivindicat els valors del pacte de les ciutats per una alimentació sostenible, i l’aposta del consistori per desenvolupar sistemes alimentaris sostenibles, en els quals es reduïsquen els desaprofitaments, es mitiguen els efectes del canvi climàtic i es fomente el consum de proximitat. Així ho ha exposat este matí en el panell de discussió “Ciutats Resilients” de l’Assemblea Mundial d’Alcaldes, que ha presentat al costat de l’alcalde d’Atlanta, Kasim Reed, i l’alcaldessa de La Haia, Pauline Krikke.

L’alcalde ha aprofitat l’ocasió per a oferir una aliança “que unifique l’enorme potencial que suposa la força dels alcaldes de tot el món” i ha exposat l’orgull de la ciutat d’organitzar enguany la Cimera d’Alcaldes i Alcaldesses de les ciutats signatàries del Pacte de Milà, que tindrà lloc en el Palau de Congressos de València els dies 19 a 21 del pròxim mes d’octubre. “Conjuminem els esforços en el nom de la sostenibilitat, en el nom del futur que anem a compartir connectats els uns als altres però sobretot en el nom de la dignitat dels nostres fills i filles”, ha subratllat Joan Ribó.

L’alcalde ha participat en la sessió plenària sobre “Ciutats Resilients”, al llarg de la qual també han intervingut els alcaldes d’Atlanta (EEUU), Hoima (Uganda), La Haia (Holanda), Des Moines (EEUU) i Juma Assiago (UN-Habitat). Joan Ribó ha subratllat l’important paper que les ciutats exercixen per a desenvolupar sistemes alimentaris sostenibles, inclusius, resilients, segurs i diversificats, per a assegurar menjar sa i accessible a tots. “Ens hem compromés a treballar per a desenvolupar eixos sistemes, amb la finalitat de reduir els desaprofitaments d’aliments i preservar la biodiversitat i, al mateix temps, mitigar i adaptar-se a l’efecte del canvi climàtic”, ha destacat l’alcalde.

Joan Ribó, que també ha parlat sobre les activitats que València està duent a terme enguany en el marc de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible, ha recordat que els valors del Pacte de Milà “no se circumscriuen únicament a qüestions de menjar o alimentació, són la base per al progrés i el desenvolupament des de la visió de la sostenibilitat”.

Així doncs, l’alcalde ha advocat per la protecció social del xicotet productor, que generarà economia circular i economia del bé comú, i per les dietes de proximitat que “reduïsquen la petjada de carboni, disminuïsquen els seus efectes en el canvi climàtic i milloren la sobirania alimentària de les ciutats”. A més, Joan Ribó ha destacat la necessitat d’evitar el desaprofitament alimentari, ja que “un terç del menjar que es produeix no es consumix, va a la brossa, açò és, senzillament intolerable, insostenible”.

 

 

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Assemblea Mundial d'Alcaldes, Joan Ribó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *