En els pròxims mesos s’estendrà a altres barris de la ciutat la recollida selectiva de matèria orgànica, després de l’experiència “positiva” de Benimaclet, Sant Marcel·lí i els centres hospitalaris, ha anunciat l’alcalde de València, Joan Ribó, en el Debat sobre l’Estat de la Ciutat. També ha informat que està previst habilitar cinc nous parcs de joc i socialització per a gossos que se sumaran als 16 ja existents, i dels contactes iniciats amb altres municipis de l’àrea metropolitana per a la construcció d’unes instal·lacions comunes d’acolliment d’animals. Igualment s’ha referit a les 3.334 denúncies a establiments relacionades amb el botellot, alhora que ha recordat el pla de xoc de neteja engegat, amb un augment pressupostari del 14’5% enguany.

En un apartat “que tant preocupa i importa als veïns i veïnes com és el de la neteja”, Joan Ribó ha destacat que enguany s’ha augmentat el pressupost de neteja un 14’5% en relació a 2016, exercici en el qual ja va haver-hi un important increment respecte a les partides que dedicava l’anterior govern municipal.

Ribó ha recodat que en arribar, el Govern de la Nau va elaborar un pla de xoc per a millorar la neteja en la ciutat amb successius increments pressupostaris que “han permés augmentar l’escombratge manual i mecànic, el baldeig amb aigua a pressió i el llavat de contenidors en tots els barris de València tant en dies laborables com a festius”. Igualment s’ha referit a les campanyes de conscienciació, “gràcies a les quals hem conegut a la ‘València Neta’ que ens acompanyarà a partir d’ara”. Ribó ha preguntat si “algú recordava des de quan no es feia una campanya de conscienciació i civisme per a mantenir més neta la ciutat”.

Ha fet esment també en este apartat a la recollida selectiva de matèria orgànica en barris com ara Benimaclet i Sant Marcel·lí, o en els centres hospitalaris, a la producció de compost de qualitat amb estos residus o al conveni signat amb Mercavalencia per a arreplegar la palla de l’arròs dels camps del terme municipal. “Som un govern que creu en la sostenibilitat i en l’ecologia, perquè d’açò depèn el futur dels nostres fills i dels nostres néts”.

 MÉS ADOPCIONS I MENYS ABANDONS

L’alcalde de València ha afirmat en la seua intervenció que “s’han creat 16 parcs de joc i socialització per a gossos que abasten les necessitats de molts barris de la ciutat, i està previst habilitar 5 més”. Ribó ha assenyalat que “els animals aporten vida a les persones i, fins i tot, en molts casos els ajuden terapèuticament”. Creiem en la importància dels nostres animals, en la seua dignitat com a éssers vius i en la necessitat de millorar les zones dedicades a ells”.

En esta part de la seua intervenció, Joan Ribó s’ha referit a l’adaptació d’una platja per a gossos en Pinedo, a les campanyes de conscienciació que han contribuït al fet que s’haja duplicat el nombre d’adopcions i s’haja reduït en un 10 % el nombre d’abandons d’animals domèstics, a la implementació del Pla Colonial Felí i a la inversió de més de 100.000 euros per a millorar els centres d’animals de Benimàmet i el d’acolliment d’Avifauna de Natzaret.

Igualment ha anunciat l’inici de contactes amb diferents municipis de l’àrea metropolitana “per a estudiar la construcció d’unes instal·lacions noves de caràcter metropolità, des de l’aposta per una atenció professionalitzada”.

PLA DE CONVIVÈNCIA DE TERRASSES

Ha destacat l’alcalde de València en la seua intervenció l’impuls del Govern de la Nau al Pla de Convivència de Terrasses d’hostaleria que proliferen per la ciutat. Esta iniciativa s’ha dut a terme en col·laboració amb la Federació d’Associacions de Veïns i la Federació Valenciana d’Hostaleria. “No pot ser que hi haja llocs per on no puga passar la gent perquè estan ocupats per negocis privats”, ha dit Ribó abans de referir-se a altres iniciatives complementàries a eixe Pla de Convivència, com l’obertura de 3.300 expedients com a pas previ per a fer l’adaptació a la nova ordenança, amb una política de sancions als qui reiteradament incompleixen les normes. “En els últims mesos s’han tramitat 350 sancions a terrasses que excedien l’espai o l’horari assignat per l’Ajuntament”.

Dins de la labor diària i quotidiana del Govern de la Nau per a mantenir les normes de convivència en la ciutat, l’alcalde ha destacat el treball realitzat per a abordar el problema del botellot. “La Policia Local ha realitzat 4.900 identificacions a persones que bevien en el carrer, s’han intervingut 14.700 botelles de begudes alcohòliques, s’han alçat 526 actes per consum en la via pública, s’han interposat 217 denúncies per soroll i molèsties als veïns i 3.334 denúncies a establiments per este mateix motiu”.

“Però este fenomen, tan nociu per a la joventut, no solament es combat policialment. Les polítiques de joventut i culturals que duem a terme tracten d’oferir alternatives d’oci, i  les polítiques vinculades a l’àmbit de la sanitat, són el referent  de conscienciació de problemes socials com les addiccions”.