La Gran Fira de València posa fi als actes pirotècnics el próxim divendres 28 de juliol amb un correfoc que, des de les 23 hores, omplirà de so, llum i color el centre de la ciutat. Les colles participants, amb els seus dimonis i bèsties de foc, faran bullir el carrer de les Barques, la plaça de l’Ajuntament i l’avinguda del Marqués de Sotelo fins a l’Estació del Nord.
Amb les seues evolucions, el correfoc s’ha convertit en un espectacle on el públic pot participar passivament, mirant com a espectador, o de manera activa, corrent i acompanyant els dimonis en les seues danses. Per a poder gaudir de l’acte de forma segura, cal avisar que, encara que els articles de pirotècnia que s’utilitzen en el correfoc estan catalogats com a no perillosos, es recomana prendre algunes precaucions per a evitar cremades produïdes per les espurnes i qualsevol altre tipus d’incidents.
El correfoc tanca el cicle Els Focs de la Fira, manifestacions pirotècniques que al llarg d’estes setmanes han anat fent-se dins del programa: la traca correguda inaugural, el castell de pals de la Nit del Folk, el piromusical de la Nit a la Mar, la minimascletà de la Gran Nit i el Correfoc final. Les colles participants en l’espectacle són Dimonis Enroscats de l’Alcúdia, Els Socarrats de Campanar, L’Infern Faller i Dimonis de Massalfassar.
El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha volgut destacar que “la pirotècnia és una de les apostes estratègiques en matèria festiva i durant la Gran Fira ho estem comprovant des de la diversitat recuperant tradicions com la traca correguda o el castell de pals i amb innovació com la mascletà en miniatura i el gran piromusical a la mar. Ara, amb un correfocs protagonitzat per colles valencianes, tancarem el cicle dels focs de la fira i retrem homenatge a l’edifici modernista de l’Estació del Nord. Una joia arquitectònica per als valencians que mereix este reconeixement per part de la cultura festiva aprofitant la Gran Fira.”