L’Ajuntament de València, mitjançant la Regidoria de Gestió de Residus Sòlids, instal·larà durant la pròxima tardor 340 nous contenidors per a la recollida selectiva d’envasos de plàstic i de paper i cartró. La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres un conveni amb Ecoembes que permetrà que la instal·lació de 205 dels nous contenidors no comporte cap despesa econòmica per al consistori.

“El govern de Joan Ribó incidix amb estes noves adquisicions en la seua aposta clara per la sostenibilitat i el reciclatge a la ciutat de València”, ha declarat la regidora de Gestió de Residus Sòlids, Pilar Soriano, qui ha destacat que l’increment d’este tipus de contenidors arriba fins al 50 per cent en alguns dels barris on s’instal·laran.

Les tres zones de la ciutat es voran beneficiades per esta iniciativa. Tant el districte de Campanar, com el poble de Benimàmet i els barris de La Llum, la Fontsanta, Soternes, Malilla i la Font de Sant Lluís “donaran un pas més en la conscienciació de la necessitat de reciclar per aconseguir una València més sostenible amb la incorporació dels nous contenidors”, ha explicat Soriano.

La regidora també ha avançat que està ultimant l’aportació per part d’Ecovidrio d’uns altres 170 contenidors per a la recollida selectiva d’envasos de vidre en les mateixes zones. Amb eixe acord, a banda dels contenidors Ecovidrio també s’encarregaria dels servicis de recollida sense cap cost addicional per al pressupost municipal a canvi de la gestió del material reciclable.