El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha donat començament a una ronda de contactes prèvia a la celebració del Consell Local de Comerç de la ciutat de València, convocat per al pròxim dimecres 19 de juliol. L’objectiu és apropar postures entre els diversos agents que componen este òrgan de decisió municipal i l’Ajuntament respecte a la liberalització d’horaris que permet l’obertura dels diumenges i dels festius a tota la ciutat de forma indistinta.

El regidor de Comerç considera que “cal regular la situació de liberalització total que va deixar el Partit Popular en la nostra ciutat. El comerç ha de caminar cap a la racionalització dels horaris per diversos motius. El primer d’ells és la desitjada per tots i totes protecció del xicotet comerç de València, a qui perjudica la liberalització per no poder afrontar eixa circumstància de la mateixa manera que les grans cadenes. La majoria d’estos establiments són atesos per poques persones, que solen ser els propietaris. L’única via que tenen d’afrontar l’augment d’hores setmanals i l’obertura en festius i diumenges és perdent els pocs dies i hores lliures que ja de per si deixa el comerç”.

Galiana també ha d’estacat com a segon motiu que “és imprescindible la millora de la conciliació de la vida laboral i familiar per als milers de treballadors d’este sector, els seus drets són una prioritat per a l’actual equip de govern de l’Ajuntament de València”.

D’esta manera, i amb la “màxima voluntat de diàleg i d’arribar un acord que genere seguretat jurídica per a totes les parts” Galiana comença hui una ronda de contactes amb tots els agents que estan representants en el Consell Local de Comerç i que durarà tota la setmana. Grans superfícies, associacions de consumidors, representants del xicotet comerç, sindicats… tots seran convocats a un primer contacte per part del regidor.

“Per a nosaltres els treballadors dels centres comercials i el xicotet comerç, que ha de viure amb dignitat en esta ciutat, són les dos prioritats. Partim de l’acord de 2015 per a començar a treballar, això sí, ara han canviat les coses i el nostre objectiu és millorar-lo per als treballadors i treballadores”, ha dit el regidor Galiana.