Joan Ribó i Consol Castillo aborden amb els veïns de Massarrojos el desviament de la CV-308 i la rehabilitació del refugi

“És una visita que s’emmarca dins de les que estem realitzant a tots els pobles de València perquè pensem que és molt important escoltar als seus veïns. En este cas, ja tenim la solució prevista per al principal problema de Massarrojos, provocat pels prop de 10.000 vehicles que travessen cada dia el seu carrer principal”, ha afirmat Joan Ribó, que este matí ha visitat Massarrojos acompanyat per la regidora de Horta i Pobles de València, Consol Castillo.

És un carrer on les voreres són tan estretes que una persona amb un carro de xiquet no pot passar pràcticament, ni tampoc és possible que puga desplaçar-se una persona amb alguna discapacitat”, ha assenyalat Ribó després d’esta trobada amb l’alcalde de Massarrojos, Carles Verdeguer, i amb representants de les associacions cíviques, veïnals i socials de la població. Ribó ha explicat que hi ha un projecte per a desviar la CV-308, per al qual l’Ajuntament expropiarà els terrenys i facilitarà l’execució de l’obra, en què la Diputació invertirà al voltant de dos milions d’euros. “A més d’açò hem estat plantejant les solucions que anem a abordar per a fer més vivible i més humana esta població, després de reduir a un sol sentit el trànsit i desplaçar l’altre sentit fora del casc urbà. Pensem que és una solució important i clau perquè el problema del trànsit condiciona molt la vida de les veïnes i veïns de Massarrojos”.

L’alcalde de Massarrojos, Carles Verdeguer, ha qualificat la visita de “molt interessant” per al poble, i més tenint en compte que fins allí “no hi havia anat cap alcalde de València des de l’any 1979, l’any de les primeres eleccions municipals i en el qual va començar la transició democràtica en els ajuntaments”.

“Hem visitat el refugi de Massarrojos, que és el més gran de tot el municipi de València que jo conec, i esperem que es puga rehabilitar al més prompte possible”, ha assenyalat Joan Ribó en esta visita “en la qual també ens han assenyalat algun que un altre problema respecte al clavegueram, exactament de connexió entre les aigües residuals i les aigües de pluja quan hi ha precipitacions fortes”. Ribó ha afirmat que la solució haurà d’arribar de l’actuació conjunta de la delegació de Cicle Integral de l’Aigua i de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Consol Castillo, per la seua banda, ha recordat que “Massarrojos és una de les poblacions més importants entre els pobles de València pel seu volum d’habitants” i ha posat en relleu “la importància de l’actuació que estem duent a terme i que té una relació directa amb la pacificació del trànsit. En Massarrojos es produeix una pressió de trànsit molt important que ha anat augmentant amb l’increment de 9.000 vehicles pel carrer principal sense que els responsables polítics actuaren fins ara de forma responsable per a evitar els problemes amb els quals ens hem trobat”.

La regidora s’ha referit al fet que eixa pacificació del trànsit en Massarrojos- “de la mà de la Diputació”- anirà acompanyada d’“alternatives que milloren la qualitat de vida de veïnes i veïns i que inclouen l’impuls de peatonalització de carrers i ampliació de voreres”.

 

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Consol Castillo, Joan Ribó, Massarrojos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *