Glòria Tello ha presentat el llibre “Blasco Ibáñez: bibliografia comentada. An Annotated Bibliography (2003-2015), acompanyada dels seus tres autors, Christopher L. Anderson, professor d’Espanyol i Literatura Comparativa de la Universitat de Tulsa; Javier Lluch-Prats, doctor en Filologia i professor de Literatura Espanyola en la Universitat de València; i Paul C. Smith, professor emèrit de la Universitat de Califòrnia.

La regidora, Glòria Tello, ha manifestat el compromís de l’Ajuntament en “la difusió de la vida i l’obra de, potser un dels valencians més universals”. Este està sent –ha continuat explicant– l’objectiu fonamental de les activitats de tot tipus que, des de principis d’any, estem ressaltant per a commemorar el 150 aniversari del naixement de Vicent Blasco Ibáñez, un homenatge més que merescut a qui sempre va representar i va portar pertot arreu el nom de la nostra ciutat”.

Esta obra consistix en “una publicació dirigida, sobretot, al món acadèmic. Podem considerar-la com una eina valuosa per qualsevol investigador. Una bibliografia bilingüe, en castellà i en anglès, que continua i consolida la tasca iniciada pels professors Smith i Anderson amb Vicent Blasco Ibáñez: An Annotated Bibliograhy 1975-2002, llibre publicat al 2005, i que ara, és complementat amb este, que fa un repàs exhaustiu a tots els treballs crítics i divulgatius apareguts als últims anys”, ha explicat la regidora, Tello.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals ha ressaltat la importància d’este nou volum “no solament per la ingent informació arreplegada i en la lectura guiada que els autors fan de tota la bibliografia incorporada, sinó que, a més, es convertix en una obra de consulta obligada per a conéixer els camins que transita la crítica actual en la divulgació i l’estudi de la biografia i la producció literària de Blasco Ibáñez”.

Un dels aspectes que han coincidit a ressaltar tant la regidora com els tres autors de l’obra és el llegat ric i plural d’este valencià internacional.
“Mitjançant este llibre –ha detallat Glòria Tello– ara pot destacar-se la nombrosa quantitat d’aspectes interessants que suscita el llegat del novel·lista valencià. I també poden trobar-se noves vies per a seguir aprofundint en un millor coneixement d’una obra tan rica i plural que encara ens té reservades, de segur, moltes sorpreses”. La regidora ha mostrat el seu agraïment al fet que tres especialistes tan acreditats en la figura de Blasco Ibáñez hagen volgut testimoniar de forma objectiva, la projecció internacional de l’escriptor”.

Per a finalitzar, la regidora, en nom de l’Ajuntament, ha reafirmat la intenció del consistori a continuar reivindicant la identitat de Vicent Blasco Ibáñez. “Este és l’esperit que ha presidit els actes que ja s’han anat organitzant i els que hi ha planejats per a commemorar el 150 aniversari del seu aniversari. Actes que, al finalitzar l’efemèride, esperem que continuen implicant tota la societat. Per a fer-ho possible, llibres com el que hui vos presentem, tenen un pes important per a evitar que caiga en l’oblit, la memòria d’este gran home”.