Joan Ribó ha dit que “l’Ajuntament de València estudiarà la seua personació en este cas, ja que ha estat presumiblement perjudicat per les accions del grup Trasgos, contractat alhora pel Partit Popular per a la realització de campanyes electorals, i pel propi Ajuntament de València”. Així ho ha posat de manifest l’alcalde en ser preguntat pels periodistes després que s’haja reobert el cas, actualment sota secret de sumari, almenys fins al 28 de juny.

Joan Ribó ha celebrat la reobertura d’esta causa “per tal que s’investiguen els fets fins al final”. La denúncia la va presentar ell mateix a l’octubre de 2014, quan era portaveu del grup municipal Compromís, aleshores en l’oposició. Ribó va presentar a la fiscalia aquella denúncia “perquè entenem que l’Ajuntament va ser un ens perjudicat pel fraccionament de contractes i perquè els diners de tots els valencians i valencianes es destinaren suposadament a finançar campanyes d’un partit polític: del PP. Cal recordar, a més, que molts dels responsables de les contractacions en quan vaig presentar la denúncia, continuen encara hui dia en el Grup Municipal del Partit Popular, amb 9 dels seus 10 membres imputats pel cas Taula”.

 L’alcalde ha recordat el contingut de la denúncia que informava que quatre empreses del grup Trasgos havien facturat vora de 2 milions d’euros a distints servicis de l’Ajuntament, al temps que van desenvolupar accions de les campanyes electorals del PP. “En un primer moment –ha explicat Ribó- l’assumpte es va arxivar, però, passat el temps, ens demanaren informació perquè presumptament hi havia relació entre estos fets”.

“Ara està en secret de sumari i, per tant, no podem dir més. Tan sols recordar allò que vàrem dir: en primer lloc, que tenim sospites del finançament il·legal, a través d’estes empreses, de la campanya electoral del Partit Popular. I en segon lloc, que treballarem incansablement perquè ens tornen als valencians fins a l’últim cèntim del que ens van robar”.