Estabilitat, confiança, eficàcia, impuls i bona gestió econòmica, consens, diàleg, transparència, suport a les persones més necessitades i als barris més desfavorits, són alguns dels aspectes que lJoan Ribó i els portaveus Sandra Gómez, Jordi Peris i Pere Fuset han destacat en fer balanç dels dos primers anys del Govern de la Nau, del qual l’alcalde de la ciutat ha assenyalat que “és un dels governs municipals més estables, si no el que més, entre les grans ciutats de l’Estat espanyol”.
“El de la Nau és un dels governs municipals més estables, per no dir el més estable, de les grans ciutats, i així s’ha manifestat empíricament en totes les votacions que han tingut lloc en el Ple durant estos dos anys. Això proporciona una estabilitat que nosaltres posem al servici de la gent, perquè estem treballant per a la gent de València, que sabem que vol un govern que li done confiança i estabilitat, amb uns programes que estem treballant amb resultats molt positius”, ha afirmat Joan Ribó en fer balanç dels dos primers anys de Govern de la Nau al capdavant de la ciutat.
“Uns programes que no s’han acabat perquè estem en l’equador, en la meitat del mandat, però tenim molt avançats els objectius que ens marquem”, ha continuat afirmant Ribó en la compareixença que ha realitzat al costat dels portaveus del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, de València en Comú, Jordi Peris i de Compromís, Pere Fuset. “A més de l’estabilitat, vull ressaltar també l’eficàcia en la gestió econòmica, perfectament constatada també empíricament en el pagament a proveïdors i en els resultats pressupostaris”.
Ribó s’ha mostrat satisfet d’“una gestió que desmunta allò que la dreta gestiona millor l’economia. Doncs no. Miren vostés, vegen i comparen la situació actual amb la que hi havia, com s’estava gestionant i com s’està gestionant, i quin és el grau d’execució pressupostària. És una situació molt positiva i estem molt orgullosos de com s’està traduint després en els projectes que hem presentat dins del Pacte de la Nau per a governar la ciutat de València durant estos quatre anys”.
El portaveu de Compromís per València, Pere Fuset, ha comparat la València que va trobar el Govern de la Nau amb una casa en ruïnes. “València era com una casa en ruïnes en la qual ens vam posar el casc, ens arromangàrem i començàrem a apuntalar aquells aspectes que més amenaçaven amb caure. Estem treballant per rehabilitar la ciutat i tenim les prioritats molt clares. Per això començàrem per augmentar significativament, en més d’un 47 per cent, la despesa social, invertint en les persones i els barris amb majors necessitats”.
Fuset ha assenyalat que el Govern de la Nau sempre ha tingut “ben clares” les prioritats d’“un programa de govern que a mitjan mandat ja està executat en un bon percentatge, encara que això no vol dir que hàgem de confiar-nos, sinó ser molt exigents perquè la ciutadania cada vegada ho és més”.
Com a demostració d’esta claredat de prioritats s’ha referit a “augments pressupostaris significatius en aspectes com la neteja o la jardineria, que en els últims anys havien patit successives retallades. Igualment, teníem clara la prioritat que a cap valencià se li poguera tallar el subministrament d’aigua o d’electricitat per no poder pagar les factures, o que cap banc poguera llevar-li la seua casa per no pagar la hipoteca”. També ha destacat les millores cap a una mobilitat sostenible.
En la seua intervenció ha fet una especial referència a la transparència i la lluita contra la corrupció. “Ara, quan es parla de corrupció, es parla de passat, ja no es parla de present. Quan es parla de present, i sobretot del futur de València, de com està en el mapa de les ciutats, és per si mateixa, per la seua gent honrada, per les seues Falles, Patrimoni de la Humanitat, per la seua horta, per la seua Albufera, per ser la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible i per tantes altres coses positives que demostren i mostren el que és esta València real per la qual treballem”.
Finalment, en ser preguntat Ribó pels reptes de futur, ha contestat que “hi ha molts reptes, tot ells recollits en el Pacte de la Nau, en els quals treballarem”. Per enumerar-ne algun com a exemple, s’ha referit a la gestió d’algunes escoletes municipals “que volem recuperar quan acabe la concessió perquè les gestione directament l’Ajuntament”. També ha parlat d’“intensificar el treball en barris com el Cabanyal, Orriols o Natzaret” i ha ressaltat la col·laboració amb la Generalitat i l’Estat “en relació amb la Marina de València, el Parc Central o la T2 del tramvia. També volem treballar en política de vivenda, que ens preocupa molt. Estem fent coses com el Pla de Lloguer, però volem continuar seriosament, perquè fins ara no hi havia cap política de vivenda”.